Majblomman

2014-04-04 18:17


Tisdag 8 april är det dags för årets insamling, när massor av barn över hela landet säljer majblommor!

 

Vi på Majblomman längtar vi efter att få se hela Sverige förgyllas, av duktiga barn med gröna väskor fulla av majblommor. För alla skolbarn fixar vi en sprakande premiärshow på Biopalatset vid Kungstorget i Göteborg, tisdag 8 april klockan 12:30 – 13:15! Bor man utanför sta´n går det lika bra att se showen som web-sändning i klassrummet, via Majblommans hemsida.

Vi kan lova finurlig och fartfylld underhållning med Tobbe Trollkarl, som snackar med publiken och visar klipp; några kommer från barn som hittat på slogans om Majblomman! På scen har vi succéduon Medina, som lovat att spela ”Miss Decibel” och andra grymma låtar. Både Tobbe och Medina kommer självklart att köpa majblommor av barnen.

Under och efter premiärfesten finns gott om tillfällen för att fotografera och ställa frågor till barnen som säljer majblommor såväl som till Majblommans företrädare och artisterna.

Majblomman är alla barns vårtecken. Idén om barn som hjälper barn har funnits sedan 1907. Att den är starkare än någonsin tycker vi på Majblomman känns fantastiskt, och vi är glada åt att starta insamlingen i Göteborg där Majblommans grundade av Beda Hallberg verkade. 


Lena Holm, generalsekreterare Majblommans Riksförbund
AnnaMaria Jakobsson, Arvidsjaurs Majblommeförenings ordförande.


Skriv ut: