Kerstin Olla - Arvidsjaurs nya kommunchef

2013-09-17 16:02


Kerstin Olla, är ny kommunchef i Arvidsjaur.
Kerstin Olla, Arvidsjaurs kommuns ny kommunchef. Privat foto.

 

-Att jobba som kommunchef är bland det roligaste man kan göra! Det säger Arvidsjaurs kommun nya kommunchef; Kerstin Olla.

 

Pappan kommer från Falun, vilket efternamnet skvallrar om. Men Kerstins uppväxtort är Vilhelmina, i Västerbotten. Och sedan 30 år tillbaka har hon bott och verkat i trakterna kring Sala:
-Innehade jobbet som tillförordnad kommunchef i Sala och tanken var väl att jag skulle fortsätta med det. Men jag har på senare år känt en längtan att flytta norröver igen. Dessutom fann jag kärleken i Lycksele (Björksele)....

Ibland faller alla bitar på plats:
-Jo, man kan säga att saker sammanföll lyckligt. Tjänsten uppe i Arvidsjaur kom loss och sedan har min sambo, Göran, och jag hittat en fin lägenhet på samhället.

Med sig i bagaget har Kerstin bland annat erfarenheter ifrån andra kommuner som: Norberg, Avesta, Sala och Västerås. Alla med sina ekonomiska problem att brottas med.

Med andra ord räds du inte att ta tag i det underskott som Arvidsjaurs kommun brottas med nu?
-Nej, utan det handlar om att skapa så mycket välfärd som det går, av de skattepengar som finns.

Kerstin säger att hon ser fram emot att jobba med och för Arvidsjaurs kommun:
-Jag har haft mina ögon på er och ni verkar vara en kommun med drivkraft, så jag ser med tillförsikt fram emot 14 oktober, då jag börjar mitt nya jobb!

Intressen: Jakt/fiske, skog och mark, köra mc (äger en Harley Davidson Sportster), rida häst, hundarna och laga mat.
Favoritmat: Egenfångad fisk, tjädergryta.
Tv: Ser tv i perioder och då mest nyhetsprogram.
Brinner för: Människors utveckling.

-Jag är glad att vi kunnat rekrytera en ny kommunchef med Ollas gedigna bakgrund, inför framtida utmaningar och möjligheter, säger Jerry johansson, kommunalråd.

  


Skriv ut: