Skyfall ansluter till stor hotellkedja!

2013-10-08 10:57

 

Maja Gustavsson. Foto Kent Norberg.
Koordinator Maja Gustavsson tittar på olika inredningsdetaljer i den blivande hotellanläggningen "Skyfall" (engelskt uttal). I och med att de nu valt att ingå i Nordic Choise Hotells kommer det nya namnet att bli: Clarion Collection Hotell Arvidsjaur. "Men jag tror nog att arbetsnamnet Skyfall kommer att leva kvar.." säger Maja.

 

-Vi har beslutat att gå in i Nordic Choice Hotels, en kedja med 170 hotell i Norden!

Det säger Maja Gustavsson, koordinator för omvandlingen av kvarteret Skogen - till en exklusiv hotellanläggning i centrala Arvidsjaur.

 

Nordic Choice har fem olika konceptklasser varav Jan Edvardsson och Maja Gustafsson har valt konceptet som kallas "Clarion Collection - home away from home". Grundidén är att det ska skilja sig från vanlig traditionell hotellmiljö:
-Kunden ska känna sig hemma och exempelvis aldrig behöva lägga sig hungrig, utan vi ska erbjuda en kvällsbuffé och uppdukat eftermiddagsfika, säger Maja.

Restaurang
Skiss över blivande restaurangen, i Kullenhuset.

Stilen i anläggning kommer att andas 50-tal med moderna influenser. Inredningen är noga utvald och även till viss del specialdesignad.

Badkar
Mässing


Jan Edvardsson berättar att trä och metall är basprodukter i och med att vi bor i en skogskommun med många gruvor i närområdet:
-Framför allt mässing kan ses som en röd tråd i inredningsarbetet. Vi satsar även på att hitta textilier som höjer känslan av att det är ombonat, hemtrevligt och lyxigt, säger Jan.

vy bibliotek
Vy över biblioteket.

Vy över sovrum.
Vy över sovrum.

Maja och Jan.Redan nu har välkända inredningsmagasin hört av sig och vill göra reportage när hotellet står färdigt. Helt klart är att Skyfall (Clarion Collection Hotel Arvidsjaur) kommer att låta höra talas om sig globalt. Inte minst när huvudkunden heter Aston Martin.

Kanske kan vi få se skådespelaren Daniel Craig, testa senaste Aston Martin på en isbana 2015, när nästa Bondrulle ska promotas? Jag skulle i alla fall inte bli helt förvånad om han plötsligt dök upp på Arvidsjaurs gator... 


Fjärrvärme
Byggnationerna går enligt planen. På personalsidan är de flesta heltidstjänsterna redan klara. Några deltidstjänster saknas dock än. För närvarande kopplar Arvidsjaur Energi in anläggningen i fjärrvärmenätet och inne i Kullenhuset har restaurangen fått nytt bjälklager och golv, som om en månad beläggs med en exklusiv bolonmatta med snyggt mönster. 

Bagarstugan får ett ansiktslyft...
Bagarstugan är just nu under renovering. Den kommer även fortsättningsvis att lånas ut till Arvidsjaurs hembygdsförening. "Vi är intresserade av att köpa hembakat bröd av dem" säger Maja
.

Så beskrivs Clarion Collection: ... erbjuder centralt belägna hotell med individuell service för de personer som reser mycket i Norden.

 


Skriv ut: