Nu drar barnboksveckorna igång...

2013-10-29 16:33


 

Det blir väldigt skumt på biblioteket i höst ...

 

Barnboksveckorna handlar om mysterier. Så tänd ficklampan och putsa förstoringsglaset. Vi behöver alla barns hjälp att avslöja skurkar och banditer, lurendrejare och hemligheter.

Nu har Barnboksveckorna på biblioteken i Norrbotten dragit igång på flera håll. På biblioteken i Arvidsjaur och Glommersträsk startar våra Mysterieveckor 4/11 och håller på till 16/11.

På biblioteket blir det olika tävlingar och aktiviteter för barn från 3-12 år. Vi kan avslöja att det blir bokutställningar, man får rösta på "Bästa deckarserie", lösa hemligt chiffer, göra Deckartipset, pyssla och måla, skriva en minideckare, besöka Deckarkatten Gertruds detektivbyrå och mycket, mycket mer.

polarbibblios hemsida.Förutom alla spännande saker som händer inne på biblioteket hittar man en massa kul att göra på vår webbsajt. Där kan man skriva en mysterieberättelse med hjälp av slumpen, leta polarugglor och skicka in var de senast har synts till samt förstås, läsa mysteriet "Var är Noras pulka?"

Under vecka 45 bjuds låg- och mellanstadiet in på dagtid till biblioteket och vecka 46 är det förskolornas tur. På eftermiddagar och kvällar är alla barn och föräldrar hjärtligt välkomna!

Vi ses!

/Biblioteksdeckarna

 


 


Skriv ut: