Morgonrock på turné

2013-10-09 13:39

 

Föreläsning fredag 15 november, kl. 08.00-10.00, Medborgarhuset i Arvidsjaur.  

 

Varje människa har drivkraft – men den riktningen drivkraften tar avgör om individen kan förändra världen till det bättre, till det sämre eller helt enkelt låta den spridas för vinden utan effekt.

Fryshuset har 30 års erfarenhet av att stötta unga i att rikta drivkrafter så att de blir en positiv kraft, och har lyckats så väl att även tungt kriminella och destruktiva människor blir fantastiska förebilder.
Föreläsningen handlar om hur en sådan miljö har skapats på Fryshuset, och hur vi på fler platser kan skapa miljöer där människors styrkor tas tillvara oavsett omvärldens fördomar, föreställningar och normer.

Johan axlade rollen som Fryshusets VD år 2010. Han har tidigare varit VD för Myrorna och ordförande i de största svenska och europeiska nätverken för återanvändning och är en förespråkare för socialt entre­prenörskap. År 2012 utsågs han till en av de personer som kom­mer påverka hållbarhetsarbetet i företagen mest under året. Johan ser den kompetens, kreativitet och vilja unga har, och istället för att se det som ibland saknas hos människor vi möter- ex utbildning och perfekt svenska så ser han livets erfarenheter, andra språk än svenska, ett nätverk till övriga världen som något att värna om och bygga vidare på.

Alla varmt välkomna!

Johan Oljeqvist, VD Fryshuset

 

Länk till inbjudan (pdf)

Anmäl dig här! (länk)


Skriv ut: