Först i länet: Nu kan Beijin prata med Arvidsjaur!

2013-10-29 14:07

 

Se Glen Erikssons föreläsning om den nya internettekniken som Arvidsjaurs kommun ligger i framkant för i landet..

Se video från Glen Erikssons föreläsning

I dagsläget har tio av landets 290 kommuner nya IP-adress, som kallas IPV6. Arvidsjaur är först ut i Norrbotten!

 

-För oss är det ingen tävling mot andra kommuner. Vi har bedömt att det är en viktig del i vår marknadsföring, säger Glen Eriksson, IT-chef i Arvidsjaurs kommun, i ett pressmeddelande från IT Norrbotten.

All internetansluten utrustning måste ha en unik IP-adress. Från början designades IPV4, men för flera år sedan började dessa adresser att ta slut... Problemet är att den gamla IPV4 inte kan prata med den nya IPV6-adressen. Ska det kommuniceras mellan adresstyperna, måste det tolkas på något sätt. Det har Arvidsjaurs kommun nu åtgärdat i sina servrar.

-Det är kul att Arvidsjaurs kommun håller sig långt framme i frågor som exempelvis IPV6, säger Tony Blomqvist, vd IT Norrbotten.

I pressmeddelandet sägs det vidare att: "Detta med IPV6 är en av många viktiga aktiviteter i Norrbottens Digitala Agenda, och borgar för att internet som bärare för myndigheters tjänster är tillgängliga för alla".


Regeringen har uppmanat samtliga regioner och länsstyrelser i Sverige att ta fram regionala digitala agendor. Regionala partnerskapet i Norrbotten har gett IT Norrbotten i uppdrag att projektleda och samordna detta arbete.

"Under närmare ett års tid har vi nu jobbat med en regional agenda för Norrbotten. Vi har försökt fånga upp de initiativ som behöver göras i Norrbotten, för att bäst ta till vara digitaliseringens möjligheter för länet"

Pressmeddelande signerat IT Norrbotten.

 


Skriv ut: