Glommersträsk visade upp sin kaliber på Hem- & villamässa

2013-10-14 08:24Anders Eriksson, Glommershus AB och Peter Edström, GK Door, på Hem- och villamässan i Stockholm nyligen. Foto Cecilia Holmgren, Tillväxtenheten.

 

Nyligen arrangerades den stora Hem- & villamässan i Stockholm. Arvidsjaurs kommun var representerade av: Glommershus AB, Gk Door AB och Lidéns Snickerifabrik AB.

 

Glommersträskföretagen var på plats för att gemensamt marknadsföra sina helhetslösningar, som sålts till kräsna kunder i hela Sverige och länder som Japan.Glommershus, Gk Door och Lidéns monter på Hem&Villa-mässan i Stockholm.


Glommershus Anders Eriksson passade också på att visa upp ett hus med Gk-dörrar och Lidéns-kök som han snickrat åt ett par i Sollentuna utanför Stockholm. Finurliga lösningar gör huset riktigt klimatsmart, med bland annat diskmaskin som använder varmatten från solfångare, miljövänliga byggmaterial och ventilering med markuppvärmd tilluft. Husets in- och utvändiga ytskikt är obehandlad asp, som utvändigt får en vackert silvergrå nyans efter ungefär tio år.


Glom,mershusvilla i Sollentuna.
Glommershusvilla i Sollentuna.

Kök tillverkat av Lidéns snickerifabrik i Glommersträsk.
Kök tillverkat av Lidéns.

Huset har långt utstickande takåsar. Detta för att endast den lågt stående solen ska nå in, så att inte huset ska bli för varmt på sommaren.

Huset är väl ljudisolerat för att det ska vara den rofyllda plats som många kunder efterfrågar i dagens stressade samhälle:
-Vi har mätt decibelnivån och det är tystare än i en ljudinspelningsstudio, säger Anders Eriksson Glommershus AB.

Villans inredning.
Även villans insida är på kundens begäran helt byggt i obehandlat trä.


Med på mässan fanns också representanter från projektet TräIN, ett projekt som syftar till att utveckla affärer, marknad, produktion, produkter och kompetens bland regionens träföretag. Att förenkla för träföretagen att komma iväg på dylika mässor är exempel på vad projektet konkret ägnar sig åt.

Eftersom kommunen är medfinansiär fanns även en kommunrepresentant, näringslivsutvecklare Cecilia Holmgren, på plats.

Text och foto Cecilia Holmgren.

 


Skriv ut: