Erwin och Villem

2013-10-15 16:17

 

Födda
Erwin och Villem - nya medborgare i Arvidsjaurs kommun! Foto Kent Norberg.


På sidan Födda - kommer vi att presentera de medborgare som önskar visa sina nyfödda barn.
 

Erwin och Villem är födda på samma dag. Vi hälsar dem välkomna till världen och i synnerhet till Arvidsjaurs kommun!

 

-Jag hann bo en kort tid i Stockholm och det är underbart att komma tillbaka till Arvidsjaur, det säger Jane Bonnevier Stenberg och pussar på sin son Erwin.

Lovisa Sandström, mamma till Villem, håller med:
-Det är superbra att vara småbarnsföräldrer här i Arvidsjaur. Det finns mer aktiviteter för oss än man kanske tror. Dessutom är det nära till det mesta. Oftat fungerar det att promenera med barnvagnen till affärer, kaféer, möten, barnavårdscentralen och annat.

-Precis! Bara en sådan sak att man gå på kafé med småbarn här. I större städer, som Stockholm, känner man sig ju inte direkt välkommen med en bebis, säger Jane och berättar vidare att en sådan liten sak som att taxichauffören på TabCab i Arvidsjaur hjälpte henne att lasta och sedan bära barnvagnen till bron, är en sådan där grej som ökar trivseln. 

LovisaDäremot saknar de nyblivna mammorna en riktigt bra lekpark:
-En fin lekpark skulle kunna fungera som en mötesplats för oss barnföräldrar. Gärna centralt, typ vid Nyborgstjärnen, säger Jane och får medhåll av Lovisa:

-Det vore perfekt! Nybban är ett fint och numer rätt så outnyttjat område. En lekpark synlig från vägen kunde dessutom säkert locka förbipasserande att stanna upp ett slag, leka med sina barn och eventuellt handla i våra butiker... 


Inflyttningssamordnaren Bibbi Good, överlämnade några gåvor till de nyblivna mammorna, som valt att bosätta sig i Arvidsjaur. Foto Kent Norberg. 

 

  

 


Skriv ut: