Modernismens arkitektur i Arvidsjaur. Inbjudan till samtalsföreläsning 27 nov

2013-11-06 15:23Shellmacken i Arvidsjaur. Modernismens arkitektur i Arvidsjaur. Inbjudan till samtalsföreläsning 27 nov kl. 18.30 - 21.00.

 

Många tänker att vår kulturhistoria mest handlar om byggnader som byggdes fram till 1930-talet. Eller kan det vara så att även byggnaderna från 40-70-talet börjar bli historiska och värda att ta hand om?

 

Läs mer om föreläsningen i inbjudan (pdf)

Vad tycker vi egentligen om den moderna bebyggelsen i samhället? Är byggnaderna fula, eller finns det något som är vackert och som bör bevaras? Vad händer med känslan och vår boendemiljö om vi t ex renoverar ett 50-talshus och ersätter fina trädetaljer i entréer med lackad plåt? Vilka tankar fanns det i samhället när bebyggelseperioden med modernismen tog fart och hur tänkte arkitekterna? Varför byggde man till exempel mindre kök och hur tänkte man kring luft och ljus?

Gamla brandstationen i Arvidsjaur.
Gamla brandstationen i Arvidsjaur.

När: Onsdag 27 nov, klockan 18.30- 21.00.

Plats:
Fullmäktigesalen, Arvidsjaurs Kommun, Storgatan 13

Fri entré, ingen föranmälan.

Vi bjuder på fika.

För mera information: Kontakta Kristina Grubbström, 0960-15 7 67, eller Majvor Sellbom 0960-155 64, Arvidsjaurs Kommun.

RiksbyggenaVi tittar på bilder och diskuterar hur vi ser på bebyggelsemiljön i samhället och på landet samt hur vi kan skapa en attraktiv miljö som vi trivs med och vill bo i.

För dig som är intresserad av att veta vilka kvaliteter och värden det finns att ta vara på i just ditt hus, finns det möjlighet att få individuell rådgivning i slutet på mötet. Ta i så fall med dig bilder på huset.

Föreläsningen sker på uppdrag av Länsstyrelsen i samarbete med kommunen med syfte att skapa intresse för boendemiljön och för att belysa miljömålet "En god bebyggd miljö".

Medverkande Bertil Thelin, Byggnadsantikvarie vid Bebyggelse i Norr Samtalsledare, Keith Sivenbring, Arnqvist & Sivenbring AB

1940-70-talet – är det verkligen något att bevara? 


Skriv ut: