"Behjärtansvärda insatser" uppmärksammades av Sparbanken Nord

2013-11-28 15:38
Arvidsjaurs församling, genom kyrkoherden Ingrid Pavval Holmström, mottog en uppskattande check av Sparbanken Nords vd Erik Hägglöv och platschef Birgitta Holstein Marklund på 15 000 kronor. Foto Kent Norberg.

 

Arvidsjaurs församling har gjort "behjärtansvärda insatser för medborgarna" och uppmärksammades därför av Sparbanken Nord med en check på 15000 kronor:
-Ur hjärtat, ett jättestort tack! Att uppmärksammas för det vi tycker är viktigt och att, utöver vår gängse verksamhet, vara en del i samhället känns oerhört roligt, sa kyrkoherde Ingrid Pavval Holmström.

 

Sparbanken Nord lyfter varje år fram en verksamhet som gör "behjärtansvärda insatser" i Arvidsjaurs kommun. I år valde man att belysa Arvidsjaurs församling, som enligt motiveringen; "... på många sätt bidrar till omsorg om människan från olika kulturer och religioner, i det intergrationsarbete som är så viktigt":
- Det sker genom läxläsning, mötesplatser och olika projekt och teman som exempelvis Livsgnistan, sa vd Erik Hägglöv, Piteå.

I motiveringen till Sparbankspriset nämndes vidare församlingens arbete med möteplats för "föräldragrupper", där man som nybliven förälder kan hitta naturliga band, bolla tankar och få nyttig information. Men även glädjen som finns genom, barnkör, gospelkör, kyrkokör, seniorkör, barnens dag på nationaldagen samt utbildningar för ungdomar där de får möjlighet att utveckla ledarskap och entreprenörsskap.


-Jag vet inte ännu vad vi ska använda pengarna till. Men det kommer att gå till något bra, sa kyrkoherden.

-Första advent, sjunger kyrkokören in julens sånger på torget. Det ger en gammaldags känsla av det enkla, men ändå den varma tanken. Detta är en verksamhet som utöver, att finnas i livets olika skeden, som dopet, bröllopet och sorgen,  fyller så många andra viktiga bitar i vårt livspussel. Därför känns det som en fin tanke att lyfta fram Arvidsjaur församling, sa platschef Birgitta Holstein Marklund och överlämnade tillsammans med vd Erik Hägglö en check på 15000 kronor.

  • Sparbanken Nord finns bara i Norrbotten med huvudkontor i Piteå.
  • Arvidsjaur Sparbank har en historia från 1888
  • Vinsten går till saker som är bra för regionen. Exempelvis: karriärsnätverk, ledarutveckling och samarbete med UF-företag.

Läs mer om Sparbanken Nord på deras egen hemsida


Många kunder kikade in under Sparbanksdagen för att prata och fika.


Skriv ut: