Systembolaget i Arvidsjaur är Sveriges "Bästa mindre butik 2012!"

2013-03-19 10:39


Bästa butiken!
Glädje bland personalen vid systembolaget i Arvidsjaur, som nyligen vann titeln "Årets butik". Foto: Fredrik Stehn.

 

I Systembolagets tävling "Årets butik" tävlar landets 421 butiker, i kategorierna större och mindre butik. Nu har vinnarna för 2012 utsetts och Arvidsjaur vann titeln "Årets mindre butik":
-Det känns fantastiskt! säger butikschef Lotta Kostet.

 

Årets butik finns i Arvidsjaur. Foto kent norberg.Magdalena Gerger, VD på Systembolaget vr förstås först ut med att gratulera:
-Jag vill gratulera våra medarbetare på Systembolaget i Arvidsjaur och Kristianstad. De har gjort ett mycket gott arbete under hela 2012, med en exceptionell servicenivå, effektiv ålderskontroll och nöjda kunder.

Tävlingen Årets Butik avgörs i flera steg, där det sista steget är att samtliga finalister fått besök av Systembolagets företagsledning, för bedömning och samtal i butiken.

-Jag är väldigt stolt att driva driva butik här i Arvidsjaur och över det vi tillsammans åstadkommit. Folk här i vår kommun är måna om varandra. Det finns ett samhällsansvar här, som jag uppskattar, säger Lotta Kostet och menar att deras framgångskoncept handlar om återkoppling bland personalen och om målet att se alla "gäster" och finnas till för dem.
-Vi väljer att kalla dem för gäster, då det känns mer välkomnande än kunder.  

Lotta säger vidare att det nu är viktigt att inte stanna upp, utan att fortsätta förbättras och utvecklas. Detta för att "gästerna" ska veta att man hela tiden strävar efter att skapa en bättre serviceupplevelse, i kombination med effektiva ålderskontroller och ansvarsfull försäljning.
Britta Marklund, har jobbat snart 11 år på systembolagt i Arvidsjaur och trivs jättebra. -Det här är det bästa jobb man kan ha. Jag trivs oerhört bra, säger personalen Britta Marklund, som har snart 11 års jobberfarenhet av systembolaget i Arvidsjaur.

Medarbetarna i de två vinnarbutikerna belönas med en utbildningsresa som stimulerar till fortsatt utveckling och förbättring av verksamheten, fokus på kundupplevelse och värdskap. Under tiden som den ordinarie personalen är på resa, vikarierar Systembolagets ledning i butiken.


Motiveringen: "Med fokus på det goda ledarskapet, ett engagerat team och en tydlig känsla att kunden är kung, är Arvidsjaur en butik att låta sig inspireras av. Butikschefen Lotta Kostet är övertygad om att vårt gemensamma arbetssätt är vägen till en imponerad kund och leder teamet med passion och engagemang till kundmöten utan motstycke!" 


Fotnot: Systembolaget i Kristianstad, vann titeln i kategorin större butik.


Skriv ut: