Salong G & Company - premiäröppnade!

2013-03-22 10:44


Svensk Handel, Företagarna och Tillväxtenheten överlämnade en blomma och uppmuntrande ord när Salong G & Company, i dag öppnar sin salong. Foto kent norberg.
Anne Åberg och Erika Forsberg, Tillväxtenheten, Ove Ganlund, FR och Åsa Viklund, Svensk handel, överlämnade en blomma och uppmuntrande ord vid Salong G & Companys, premiäröppnande på fredagen. "Stort tack!" sa entreprenören Gabriella Eklund. 

Företagsbesök: 

Gabriella Eklund, är en sann entreprenör som inte räds för att ge sig på olika saker. I dag har hon premiär för sin nya verksamhet: "Salong G  & Company:
-Min tanke är att man i Arvidsjaur ska kunna få samma behandlingar som i större städer, säger Gabriella.

 

Butiken är belägen på Storgatan i centrala samhället. Här erbjuds behandlingar "från topp till tå". Allt från hårklippningar och ögonfransförlängningar till ansiktsbehandlingar, massage och fisk-spa.
Jo, ni läste rätt! Här kan man stoppa ner fötterna i ett akvarium och låta fiskarna sköta jobbet.


Salong G & Company ligger vid Storgatan i Arvidsjaur.

Men vi talar naturligtvis inte om gäddor utan om små fiskar, som har sin naturliga miljö i Kangal, Turkiet. Där har de rengjort och mjukat upp människors fötter i sekler.
-Förutom att fötterna blir mjuka som barns fötter, ökas även blodcirkulationen och man känner sig avkopplad, säger Gabriella och låter två ur den uppvaktande delegationen prova själva...

Åsa Viklund, sv Handel, får ansiktsbehandling av Gabriella Eklund. Foto kent norberg
Fixa bikinilinjen, få massage på rygg eller i ansiktet eller vaxa benen? Hos Salong G & Company kan du boka allt från hårklippning till fotmassage utförd av fiskar från Turkiet! Foto Kent Norberg.
Fiskarna göra jobbet...

Behandlingen går till så att kunden först rengör sina fötter i ett fotbad. Sedan är det dags att stoppa ner dem i akvariet:
-Det kändes lite konstigt till en början. Men nu är det mest skönt, säger Anne Åberg, näringsutvecklare vid kommunens Tillväxtenhet.


Elina Granberg, receptionist/fisk-spa, Gabriella Eklund, ägare, frisör/stylist/ansiktsbehandling, Julia Skarpsvärd frisör/ögonfransförlängning. Sittande: Marlene Jonsson, receptionist. Saknas på bild gör Johanna Vesterberg, frisör/ögonfransförlängning och Disa Östman, legitimerad sjuksköterska/massör. Foto Kent Norberg.

Enligt Gabriella är detta den nordligaste behandlingen som finns att få norr om Åre. Övriga platser är Sturegallerian, Viking Line och Arlanda Terminal 5. Förhoppningen är att läget vid Storgatan ska locka in norska kunder också.


"Vi öppnar klockan 10.00 i dag och har redan fullbokat, säger Gabriella Eklund, ägare av verksamheten.

Salongen bjuder på ljusa, rymliga lokaler och en avstressande atmosfär med en doft av lavendel. Här går det bra att boka en klippning, eller kombinera det med spa eller andra önskemål.

Eller varför inte satsa på en halvdags njutbar upplevelse?
-Vi har samarbete med restaurangen som ligger granne med oss, de serverar mat här i salongen på begäran. Dessutom har vi ett kafé mittemot, så det går även att få tårtor och fikabröd och på så vis syr vi ihop ett paket med kunden. I och med att vi även tar bokningar kvällstid är det lämpligt för möhippa, svensexa, event och liknande.

-Välkomna in! hälsar Gabriella med personal

 


Skriv ut: