Kraftigt uppsving för Camp Gielas i Arvidsjaur!

2013-03-06 12:44

 
Husvagnscampingen i Arvidsjaur, Camp Gielas. Foto Kent Norberg.
Delar av husvagnscampingen i Arvidsjaur, Camp Gielas. Foto Kent Norberg. 

Katarina Landstedt är chef för Camp Gielas. Foto Kent Norberg.Camp Gielas visar en stadigt uppåtgående kurva vad gäller antal gästnätter:
-Det gäller framför allt husvagnscampingen och vintercamping, säger Katarina Landstedt.

 

Mellan åren 2005 och 2012 har antalet gästnätter ökat från 26 000 till hela 63 000!
-Fördelen med vår camping är att vi har två högsäsonger. Biltestindustrin är självklart en starkt bidragande faktor för hela kommunen under vintersäsongen. Så även för oss, säger Katarina.Sommartid kommer till stor det gästerna från grannlandet Norge, som färdas längs Silvervägen till Arvidsjaur:
-Många av dem är på väg ner till kusten och så tar de en eller ett par nätters stopp i Arvidsjaur. De badar på äventyrsbadet, kör gocart och handlar. Men helst hade vi ju sett att de stannat ytterligare några dygn...

Camp gielas. foto Kent Norberg.

Det som ökat mest senaste åren är vintercampingen med folk från kuststäderna. Många äv dem är "långliggare" på Camp Gielas, som reser upp på helgerna för att åka skidor (på längden och tvären) samt köra skoter, bada, shoppa och pimpla.

Vad tror du senaste årens uppsving beror på?
-Att campingtrenden ökat generellt är förstås en del av framgången. Men vi marknadsför oss också rätt mycket. Dessutom börjar drivmedelspriserna ligga på vad många anser vara smärtgränsen för att köra till fjälltrakterna, på helgerna. Här i Arvidsjaur har de närmare till säker vintermiljö med bra boende, service och nära till Vittjåkksfjällen, Prästberget samt miltals med skoterleder, fina fiskevatten och orörd natur.
-Självklart vill de komma hit! säger Katarina.

husvagnscampingen i Arvidsjaur. Foto Kent Norberg.
För gäster som kommer från kusten finns möjlighet att styra elen till sina vagnar via internet. "När de vet att de ska köra till Arvidsjaur kan de slå på strömmen så är husvagnen varm och skön när de anländer hit" säger Katarina Långström, chef på Camp Gielas.  

 


Antalet gästnätter visar på en stadigt uppåtgående trend hos Camp Gielas i Arvidsjaur.Om du ser 5 år framåt, tror du att beläggningen kommer fortsätta att öka som nu?
-Potentialen finns absolut. Men då kommer vi att behöva bygga ut campingen...

Katarina har en önskan om att bygga en ny samlingslokal för husvagnsgästerna samt öppna upp "ljudvallen" vid infarten till samhällen, som en gång i tiden byggdes för att skydda tältare mot biltrafiken:
-I dag är det inte aktuellt. En infart där skulle garanterat locka in änu fler gäster!

  


Skriv ut: