"Det var inte bättre förr, det var bara förr..."

2013-03-15 15:20

 

Göran Adlén trendspanare och inspiratör, föreläste i Arvidsjaur på fredagen. Privat foto.Göran Adlén i Arvidsjaur: "Det var inte bättre förr. Det var inte enklare förr. Det var inte ens en gång roligare förr. Det var bara förr. Vi kan aldrig leva kvar i det gamla utan måste ständigt förnya oss, tänka nytt och framför allt lära oss att älska framtiden".


-Se möjligheterna och sprid glädje. Ta fram det goda med Arvidsjaur och skapa storys, så lockar ni folk att flytta hit!
Dessa och många andra matnyttiga tips gav Göran Adlén, vid sin föreläsning i Arvidsjaur, på fredagseftermiddagen.

 

Göran är trendanalytiker, författare och en av Sveriges mest eftertraktade föreläsare:
-Jag föreläser om trender, kommunikation, varumärken, ledarskap och inspirerar allt från små ledningsgrupper till tusentals personer vid stora evenemang.

Att visa passion i allt det man gör, resulterar i sin tur i att folk får respekt och lyssnar:
-Men allt som ni kommunicerar ska vara enkelt. Så förenkla! Det finns i dag så mycket information att man annars väljer bort budskapet. 

I Medborgarhusets biosalong satt åhörare från såväl den yngre som den äldre generationen. Göran sa att man ska aldrig leva kvar i det förgångna, utan måste ständigt förnya sig och tänka nytt:
-Framför allt ska vi lära oss att älska framtiden!

Han nämnde även äldres köptrohet i kontrast mot framtidens otrogna och kunniga "digitala infödingar", som byter märken som kalsonger. För att då kunna synas i ett sådant brus bruset är det viktigt att kunna erbjuda det där "lilla extra".

Göran gav exempel på när han köpte en hudvårdsprodukt och någon dag senare fick ett handskrivet kort på posten där det stod: Det var inte bättre förr, det var bara förr..."
"Tack för att du handlade hos oss och mycket välkommen tillbaka" med expeditens underskrift på.

-Det är ett bra exempel på vad jag menar med det där lilla extra, som gör att jag förmodligen kommer att återkomma.

 


Skriv ut: