Skolavslutning för grundskolan!

2013-06-07 12:57


Fridhemsskolan marscherade tillsammans mot kyrkan.
Rektor Leif Carlsson gick som vanligt i spetsen för Fridhemsskolan, när de gick tillsammans mot kyrkan, på fredagsförmiddagen.

 

Ömsom sol, ömson regn - på skolavslutningen i Arvidsjaur.

 

En dag fylld av olika känslor: Glädjetårar, skratt och lättnad över att skolåret är slut. Men även med en klump i magen för vissa elever och lärare, som lämnar varandra och går vidare till något nytt.


"Hurra, nu väntar sommarlov!"


"Pastor Elias?"Det bjöds på skönsång i kyrkan av elever från Fridhemsskolan. Foto Kent Norberg.

Låg och mellanstadiet i Arvidsjaur hann både in i kyrkan och ut till väntande kamrater, lärare och föräldrar - med fortfarande sol på blå himmel. När Fridhemsskolan gick sin sedvanliga gemensamma marsch till kyrkan timmen halvtimmen senare, var dock väderscenariet annorlunda. Då var det nämligen paraply som gällde...

Fick 4000 kr
Rektor Leif delade ut en prischeck på 4000 kronor till William Brännlund: "Den ska gå till en cykel och är en vinst för att du deltagit i Rökfri duo, grattis!"

Men återigen efter lunchtid tittade solen fram, och förhoppningsvis håller finvädret i sig även till gymnasieelevernas ystra vårrus ut på skoltrappen och senare skrålande på lastbilsflaken - runt, runt i centrum.


Ömsom sol...


...ömsom regn.


Avsked. Lärarinnan Anna Pettersson var rörd när hennes klass gjort sina tre år och nu går vidare till högstadiet. "Tack för tre bra år".

Jag säger ungefär som prästen Åke Kågström; "Ta vara på er frihet, var lediga, men ni behöver inte nödvändigtvis följa strömmen - utan var er själva!"


Trevlig sommar på er alla!

 


Skriv ut: