Kulturläger för unga

2013-06-12 10:05


Dans så in i Norden, under ledning av Anna Johansson, Dans i Nord. Foto Kent Norberg.
Dans så in i Norden, under ledning av Anna Johansson, Dans i Nord. Foto Kent Norberg.

 

46 ungdomar är inskrivna i årets Kulturläger i Arvidsjaur:

-Jag vill försöka skapa mer kultur för barn. Pålägret kan de välja på musik, dans och slöjd, säger Camilla Freedman, ungdomskulturchef.

 

Under tre dagar pågår lägret i Medborgarhusets olika lokaler. I dansrotundan ledde Ylva Gerdås en grupp tjejer och killar som både dansade och sjöng. Jocke Lundqvist och Johan Nordström stod för det musikaliska.  


I rotundan pågick även där dans och musik.

I "Medans" kafé visade Eva Öhrling, Norrbottens museum, olika knep och knåp. Bland annat fick barnen denna dag lära sig att göra "festspiror":
-Spirorna har gamla anor... Dem kan man ha med sig på bröllop och vid midsommar eller som gåva vid olika tilldragelser, berättar Eva.Eva Öhrling, Norrbottens museum, visade hur man gör en festspira.

Inne i biosalongen visade Anna Johansson, Dans i Nord, läckra dansmoves för en gäng killar och tjejer. Här gällde det att få koll på koordinationen, för här var det fullt ös!


Anna Johansson, Dans i Nord, lär ut danssteg på biosalongens scen.


Ylva Gerdås, Johan Nordström och Jocke Lundqvist aktiverade barnen i Medborgarhusets rotunda.


Knep och knåp i "slöjdgruppen".


Rotundan.

-Jag upplever att lägret är uppskattat och är glad över att vi även har ungdomar från byarna. De som vill har kunnat övernatta här, säger Camilla Freedman.

 

 


Skriv ut: