Uppföljning av nyöppnad butik

2013-01-31 06:45

Emil Granberg och Linus Ek, öppnade hemelektronikbutiken Audio/Videon, för snart 3 månader sedan. Mobilfoto Kent Norberg.
Emil Granberg och Linus Ek, öppnade hemelektronikbutiken Audio/Videon, för snart 3 månader sedan. Mobilfoto Kent Norberg.

 

Det är nu snart tre månader sedan Audio/Video öppnade i Arvidsjaur.

Hur har det gått sedan dess?
-Det har gått bra. Men än är det för tidigt att dra några växlar, säger Linus Ek. 


Arvidsjaur drabbades som bekant när Expertkedjan gick i konkurs 20 september, och drog då även med sig en av deras få lönsamma butiker med i avvecklingen: Expert i Arvidsjaur. Strax innan hade även Dannes Kyl & Ljud lagt ned elektronikverksamheten:
-För oss som jobbade på Expert var det som en kalldusch. Butiken i Arvidsjaur gick ju bra... säger Emil.

En jobbig period följde med utförsäljning och funderingar på framtiden. Men efter några veckors grubblande bestämde sig Linus och Emil för att ta tag i saken och öppna egen butik i Audio Video-kedjan. Plats blev Dannes före detta lokaler i centrala Arvidsjaur:
-Egentligen kom vi igång lite för sent för att hinna med hela julhandeln. Men det gick i alla fall bra. Eller egentligen har vi ju inget att jämföra med. Det går liksom inte att jämföra med Expert eller Dannes, utan vi måste skapa oss egna referenser, säger Emil Granberg.

Just nu står Emil och Linus mitt i den sämsta perioden under hela årtet: Efterdyningarna av julhandeln, då folk plånböcker rådbråkats av stora inköp:
-Men klarar vi av den här perioden ser det bra ut, säger Linus.

Idkort

Båda tycker att det känns roligt att vara egna företagare, även om det varit en hel del "blod, svett och tårar", som de själva uttrycker det:
-Vi har ju gett oss in i ett rätt så osäker bransch och satsat stora pengar. Men man måste ju våga för att vinna, säger Linus som ser en potentiell ökande marknad från kranskommunerna, och då i synnerhet från Arjeplog.

Däremot är försäljningen av hemelektronik inte så stor när det kommer till norrmännen:
-Nä, de brukade inte stå för så stor försäljningsprocent under Experttiden, minns Linus.

Sedan starten av Audio/Video har butiken fyllts på allt eftersom av olika produkter. Allt från tv, ljudanläggningar till kameror:
-Nu kan vi även erbjuda ett bra utbud av jaktradio och liknande utrustning.

Hos Audio/Video kan kunden ta id-foto (bilden ovan).

Linus och Emil satsar på ett heltäckande koncept. Från köp till installation:
-Det är inte alltid så lätt att veta hur olika kablar ska sitta och elektronikprylar monteras och ställas in. Då kan det vara skönt veta att vi fixar allt det där om kunden vill.

-Så kan kunden lugnt kan slå sig ner i soffan och bara trycka på knappen "på".

 


Skriv ut: