Ut med det gamla och in med det nya!

2013-02-05 15:25


Biosalongen i Arvidsjaurs medborgarhus får nya stolar. Foto Kent Norberg.
Nu genomgår både biosalongen och biblioteket ett "ansiktslyft".Foto Kent Norberg.

 

Nu lämnar biblioteket 80-talet och går in i 2000-talet! Även biosalongen får ett rejält ansiktslyft i och med bytet av stolar.


Båda uppfräschningarna sker samtidigt.

Nya stolar monteras just nu i biosalongen. Foto Kent Norberg.I biosalongen är redan de gamla stolarna bortplockade och nya underreden på plats. På tisdagsförmiddagen monterades sitsar och ryggstöd, till sofforna längst bak i salongen. Senare påbörjades arbetet till att skruva ihop de närmare 200 stolarna. 


Så här ser de nya stolarna ut. Den första stolen är på plats!
Första stolan på plats! Så här ser alltså de nya stolarna ut när de är monterade och klara. Lite bredare, lite högre ryggstöd och betydligt skönare att sitta i, jämför med de gamla stolarna.

Under tiden jobbade personalen i biblioteket med att flytta böcker från gamla till nya, ljusare och högre hyllor. Resultatet lär bli att hela lokalen upplevs modernare och ljusare. 

Dags för nya hyllor i biblioteket. Foto Kent Norberg.
Ut med det gamla och in med det nya... Här rullas nya färdigmonterade hyllor in på rad, i Arvidsjaurs kommunbibliotek.

Personalen berättar vidare att böckerna kommer att RFID-märkas. På så vis kan man effektivt skanna av bokkoderna rakt genom en hel trave böcker. RFID står för: Radio frequency identification. 

Det är kort sagt radiovågor, i varje bokchip, som sänder ut information motsvarande det gamla streckkodsystemet. Chippen behöver inget batteri utan använder sig av energin från läsaren för att skicka informationen. Med den här tekniken kan personalen även hitta böcker som hamnat på fel hylla. Böckerna blir dessutom stöldmärkta.

Uppgraderingen till den nya tekniken kommer att ske gradvis. 

 


Skriv ut: