Företagare stödjer byns värdshus!

2013-12-18 13:29


Klart för lunch!
Samuel Wigenstam, Tomas Johansson, Peter Edström, Erik Edström och Murad Soinov visar var skylten ska stå!


Oavsett vilken väg man kommer till Glommersträsk så ser man dem... De gulsvarta skyltarna, som visar att här finns det ett lunchställe, öppet 10-14!

 

Läs även tidigare artikel om Gula Villan.

Det är företagarna i Glommersträsk som på det sättet vill visa sin stora uppskattning av det återöppnade Gula Villan och det ”nygamla” ägarparet Murad Soinov och Natalja Soinova.

-När kommunen sade upp kontraktet med oss om matleveranser till trygghetsboendet Ängsbacka, så miste vi två tredjedelar av våra inkomster, säger Murad. Ett värdshus i en sån här liten by kan inte bygga på att enbart de som bor i byn kommer och äter. Vi var tvungna att stänga några månader för att fundera på framtiden och hur vi ska få fler resande att stanna till hos oss.

Funderingarna landade i ett beslut om nystart. Glommersborna drog en lättnadens suck, inte minst företagarna som snart bestämde sig för att stödja värdshuset.


Gula Villan i Glommersträsk. Foto Kent Norberg.

- Alla var eniga om att Gula Villan är en viktig del av byn, säger GK Doors vd Peter Edström. Men ska det ske en utveckling av Glommersträsk så måste vi göra det själva. Då måste också värdshuset räddas och på det här sättet kan ingen missa att här finns den enda matserveringen mellan Jörn och Arvidsjaur! För övrigt det enda värdshuset i hela kommunen!

Skyltarna bekostas av företagarna, som också satt upp dem vid alla infarterna.

-Gula Villan har varit ovärderlig för oss företagare, inte bara som lunchrestaurang, säger Bo Lundmark från Glommers Miljöenergi. Här har vi våra möten, här ordnar vi representationsmiddagar för gäster och kunder samt fester för våra anställda. Här bor de som tillfälligtvis arbetar för att serva våra maskiner. Vi är säkra på att värdshuset har varit avgörande för mycket av det positiva som hänt i företagen. Också när kommunen har velat träffa glommersborna, så har det varit här vi träffats.

Därför var det heller inget problem att vare sig finansiera skyltarna eller att få medhjälpare till att sätta upp dem. I måndags var Murad Soinov, Tomas Johansson, Erik Edström, Samuel Wigenstam och Peter Edström med när tjälen skulle betvingas med slägga och spett. Tidigare hade också Tommy Öhlund och Bo Lundmark varit med för skyltning längs infarterna från Piteå och Norsjö.

Företagare i Glommersträsk stödjer Gula Villan.
Gula Villan är en viktig mötesplats för Glommersträskborna. På bilden: Tommy Öhlund, Ove Granlund, Anders Henriksson, PeterEdström, Mats Klockljung, Bo Lundmark och värdshuset ägare Khalmurad Soinov. Foto Kent Norberg.

-Nu finns det ingen chans att missa Gula Villan. Man hinner precis inse att man är hungrig från att man sett första skylten tills det är dags att bromsa in på parkeringen. Det är jättebra, inte minst för alla lastbilschaufförer som behöver en bit för att bromsa in, säger Peter Edström.


Att övernatta i Glommers är inga problem...

Murad Soinov är mycket tacksam mot företagarna och för alla andra som vill värdshusets bästa.
-Nu ska jag prata med skoterföreningen också, så att vi kan skylta längs skoterleden. Det är ju jättelätt att komma till oss från leden och då kan man även passa på att tanka på macken, säger Murad.

Glommersträsk har än en gång visat att man är ”Byn på G” där ”hä lönsch”! Ingenting är omöjligt, även om det ibland behövs en slägga för att få det gjort! 

Av Mats Klockljung.


Skriv ut: