Gladiator ger tips och råd!

2013-08-20 11:06

 

Öppet hus på gymet i helgen!I helgen blir det stor "prova-på-helg" med tävlingar och uppvisningar hos Exercise Gym & Fitness, i Camp Gielas.  
-Det är gratis inträde till tävling och uppvisningar, säger ägaren Stefan Sundqvist och hälsar Arvidsjaursborna välkomna till en, framför allt, händelserik lördag!

 

Öppet hus pågår hela helgen mellan 09-19.00. Då finns chans att provträna i gymmet. Som krydda på moset arrangeras en hel rad olika evenemang i samma veva. Stefan berättar att han via lokala sponsorer och BMR bjuder på fitnesstävling (20 deltagare, där momenten är baserade på deras egen vikt), strongmanuppvisning, rekordförsök av "Kraftverket från Porjus": Daniel Wiklund, samt bikinifitness med två av landets bästa i genren:
-De gör en uppvisning, minglar och ger träningstips.

Träningstips kommer även "tv 4-gladiatorn" Ako "Toro" Rahim att ge under lördagen:
-Ako har vunnit flera SM-titlar i fitness och är även världsmästare i Athletic fitness. Han kommer till Arvidsjaur för att hålla föredrag, ger praktiska råd i gymmet samt svarar på frågor. Även detta är gratis, men kräver föranmälan, säger Stefan.

  • I Strongmanuppvisningen deltar flera ur SM-finalfältet.
  • Daniel Viklunds rekordförsök handlar om marklyft på 350 kilo, i viktklassen -100 kilo.

 

Gym
Ta chansen att prova på att träna gratis i gym! Chansen finns både nu på lördag och söndag: 24-25 augusti.

-Det här blir en kanondag med mycket som händer, säger Stefan och skickar en tacksam hälsning till generösa lokala företag och i tv4-gladiatorn; Binais "Wolf" Begovic:
-Det är han som driver företaget BMR. Binais hälsade på här i maj och gillade vad han såg. Såväl Arvidsjaur som gymmet och de som tränade där. Det resulterade i att han ville sponsra och hjälpa till med en evenemangshelg, fylld av uppvisningar och prova-på-verksamhet.


I samband med "öppet hus" blir det försäljning av kaffe, fika och grillade hamburgare. Eventuellt kommer även Arméns Jägarbataljon att ha en monter vid Gielas för att visa upp sin verksamhet.Stefan startade sitt företag "Exercise Gym & Fitness" januari 2011 och har sedan dess ökat medlemsantalet med ett par hundra procent!

Hur kommer det sig?
-Jag ligger rätt i tiden. Det finns ett stort intresse för träning i kommunen. Folk i gemene man blir mer och mer mån om sin hälsa. Dessutom har vi lagt ner en hel del tid på att hjälpa folk att komma igång med sin träning. Det brukar kosta extra, men vi låter det ingå i avgiften.

Kanske är det därför som gymmet firar framgångar med deltagare från 15 till 75 år...


Rekordförsök av Daniel Wiklund, från Porjus.
Daniel Wiklund, från Porjus, gör ett rekordförsök i marklyft. Arkivfoto Kent Norberg.

Helgens program (ungefärliga tider).

Lördag:
09.00 - Invägning
12.00 - BMR-weekend börjar (presentation av deltagare i F3 Challange, BMR angel T-walk-uppvisning bikini fitness)
12.30 - F3 Challange, tävlingsmoment 1 och 2 med knäböj damer/herrar, bänkpress damer/herrar.
14.45 - Strongmanuppvisning (stockpress)
15.00 - F3 Challange, sista och avgörande tävlingsmomentet: Chins (damer/herrar)
16.15 - Marklyft (rekordförsök av Daniel Wiklund).
16.45 - Prisutdelning
16.45 - Uppvisning stenar
19.00 - Seminarium med Ako "Toro" Rahim (förbokning krävs)

Söndag: Prova-på att träna i gymet klockan 09-19.00.

-Välkomna!


 


Skriv ut: