Lärare på Ringelskolan stöttade Emma Gren Tregaro...

2013-08-20 08:38


Lärare på Ringelskolan i Arvidsjaur ville stödja Emma Gren Tregaro och målade sina naglar i regnbågens alla färger första skoldagen.
Lärare på Ringelskolan i Arvidsjaur ville stödja höjdhopparen Emma Gren Tregaro och målade även de sina naglar i regnbågens alla färger, första skoldagen. Foto Viveka Eliasson.

 

Lärare på Ringelskolan ville stödja svenska hödjhopparen Emma Gren Tregaros protest mot den ryska homofobin och målade sina naglar på första skoldagen:
-Det stämmer. Vi är några lärare som tagit efter Emma och målat naglarna i regnbågens alla färger, säger Viveka Eliasson.

 

Bakgrund: Det var i förra veckans höjdhoppskval som Emma kom till start och had sina naglar regnbågsfärgade. Detta som en protest mot Rysslands nyinstiftade antigaylagar. Det skapade stor uppmärksamhet med både hyllningar och sågningar. Ryska stavhoppsstjärnan Jelena Isinbajeva var en av dem som uttryckte sitt ogillande.


Initiativet har nu alltså spridit sig ändå till Arvidsjaur och några lärare på Ringelskolan:
-Från början var det ett önskemål som delades på Facebook. Det kom från en man som önskade att alla lärare i Sverige skulle uppmärksamma detta, säger Viveka och fortsätter:

-Jag personligen har fått frågan från eleverna: "Varför naglarna ser ut som de gör?". Det ledde till att vi pratade om alla likas värde och att det inte spelar någon roll vem man är kär i...

 
 

Skriv ut: