Elevarbetet har kommit igång...

2013-04-11 15:22


LTU-elever. Foto Kent.
Johan Aaro, Skellefteå, Simon Hedin, Piteå och Milla Ryd, Jönköping läser industriell ekonomi på LTU. Tillsammans bildar de grupp 6 i arbetet med att analysera Tillväxtenhetens verksamhet. Foto Kent Norberg.

 

Uppdraget med att elever från Luleå Tekniska Universitet ska granska kommunen verksamheter har nu kommit igång:
-Arbetet är nyss påbörjat och det känns roligt. Vi är ju blivande ingenjörer och ska kunna lösa problem inom teknik och ekonomi... säger Johan Aaro, Skellefteå.

 

Universitetsklassen läser 3:e året på industriell ekonomi. Under torsdagen bussades alla till Arvidsjaur för en heldagsguidning på flygplatsen, Jägarbataljonen/Försvarsmaktens Vinterenhet, turistbyrån, Medborgarhuset, Idéum, Laponia, Sandbacka och Lapland Lodge.

-Nu är vi fullmatade med intryck att omvandla till kreativt tänkande, säger Simon Hedin, Piteå.

LTU-elever bussades runt i Arvidsjaur.
Studenter från LTU (Luleå tekniska universitet) bussades runt i Arvidsjaur för att samla intryck till deras arbete.

Simon ingår i grupp nummer 6. Gruppen består förutom av honom själv även av Milla Ryd, Jönköping och Johan Aro, Skellefteå. Alla 8-10 grupper jobbar var för sig med problemställningar och lösningar på Tillväxenhetens verksamheter:
-Vår grupp har valt att fokusera på hur Tillväxtenheten leds och arbetar för god kundtillfredställelse.För att nå fram till svaret på den fokusfrågan har Simon, Milla och Johan var följande underfrågor:

  • Vem är deras kunder?
  • Hur omvandlas efterfrågan till mål?
  • Hur ser arbetssättet ut för att nå målen?
  • Vilka är avdelningarnas olika roller?
  • Hur skapas ett gemensamt värde?

 

-I en tidig analys tittar vi på om Tillväxtenheten gör rätt saker och vem man egentligen jobbar för. säger Simon och berättar att tanken väcktes sedan de läst en undersökning av www.företagsklimat.se.

-Där syntes det tydligt att det finns ett gap mellan politikernas och näringslivets uppfattning om rådande företagsklimat i Arvidsjaurs kommun, säger Milla.

Gruppen kommer också att spåra upp hur enheten jobbar internt:
-Nu har ni släppt in oss... Därför kommer sanningen vare sig ni gillar den eller inte, skrattar Simon och lägger till att oavsett resultatet på deras jobb, kan det vara nyttigt med en genomlysning, för att gå vidare med en verksamhet.


 

   


Skriv ut: