Johan och Mattias öppnar LiNo Möbler

2012-03-21 14:55


Johan Lindgren och Mattias Norberg. Foto Kent Norberg.
Johan Lindgren och Mattias Norberg bygger om och öppnar inom kort LiNo Möbler, i före detta Stellins Möblers lokaler. "Vi kommer att vara lyhörda för efterfrågan" säger de. Foto Kent Norberg.

Anrika Stellins Möbler är numer ett minne blott. Arvidsjaursborna kommer dock inte att behöva köra till kusten för att köpa inredning. För inom kort öppnar LiNo Möbler:
-Vi hyr Stellins lokaler, renoverar just nu för fullt och siktar på att slå upp portarna 11 maj, säger Johan Lindgren, en av två ägare.


Den andra ägaren heter Mattias Norberg. Det förklarar företagets namn: LiNo (Lindgren Norberg). Lustigt nog har båda gått vägen från att vara platschef, vid Expertbutiken i Arvidsjaur - till att starta eget i möbelbranschen.

Johan var först ut. Så väl som platschef som möbelentreprenör:
-Jag har drivit Möbeloutlet i Glommersträsk en tid. Men kände att utställnings- och lagerlokalerna var för små för att kunna utveckla företaget vidare.

Mattias och Johan diskuterar tapeter med Malin Jansson, A-färg & Tapet. Foto Kent Norberg.
Mattias och Johan diskuterar tapeter med Malin Jansson, A-färg & Tapet.

När Arne Stellin ville sälja verksamheten tyckte de nya ägarna att det verkade som en intressant utmaning att ta över:
-Det känns inspirerande att prova på något nytt. Dessutom har vi ju våra erfarenheter av kunder och leverantörer med oss, vilket kan vara nyttigt, säger Mattias.

För närvarande renoveras det och byggs om en del. Vad är det ni gör?
-Vi flyttar entrén från Nygatan, runt hörnet, till byggnadens långsida. På så vis kommer den i marknivå, exponeras bättre och blir mer handikappvänlig, säger Johan.

Den gamla entrén blir skyltfönster. Det byggs även avdelningar för att kunna erbjuda utställningar med helhetslösningar. Vi talar om miljöer med möbler, inredning, färg och form. Ni som besökt Ikea vet konceptet. 

Därför har ett samarbete inletts med affärsgrannen A-färg & Tapet:
-Våra utvalda leverantörer ser till att vi ligger i framkant vad gäller möbler. Sedan kommer A-färg och fullbordar inredningen med tapeter, färg och annan inredning.

Johan Lindgren.
Johan drev tidigare Möbeloutlet i Glommersträsk, men blev för trångbodd för att kunna utveckla verksamheten. "Här har vi 800 kvadratmeter utställningsyta och 300 kvadratmeter lagerurymmen" det ger oss möjligheter, säger Johan.

När det är dags att förnya i exempelvis köket eller vardagsrummet, ska kunden kunna besöka LiNo och få inspiration och nyttiga inredningstips:
-En kanonidé som gagnar alla! Det borde finnas mer av sådant här samarbete företagarna emellan. Tillsammans kan vi stötta varandra och behålla våra fina butiker, säger Malin Jansson, A-färg & Tapet.

Mattias påpekar att deras affär ligger ovanligt centralt till, i jämförelse...
-I de flesta fall återfinns möbelaffärerna i utkanterna av orterna.

LiNo:s mål är att hålla hemma ett trendigt sortiment av hög kvalitet, till attraktiva priser:
-Förra ägaren, Arne Stellin, ställer upp som bollplank och är med sin erfarenhet en ovärderlig resurs för oss, säger Mattias och får tummen upp av sin kollega.

 


Skriv ut: