Sommerkurier ska skapa förståelse mellan kulturer

2012-06-18 09:46

 

Kirsen Stelling

Kirsten Stelling, kommer ursprungligen från Tyskland, men jobbar numer inom biltestbranschen i A-kommunerna. Vid sidan om det driver hon även nystartade Lappland infoservice, som i dagarna utkommit med sitt första nummer av turistmagasinet "Sommerkurier".



-Det är ett tvåspråkigt magasin som vänder sig främst till tyska turister och biltestare, berättade hon nyligen vid Tillväxtenhetens "Turistmingel", på hotell Laponia.

Magasinet är tänkt att ges ut sommar och vinter. Alltså totalt två utgivningar per år. Sommarvarianten med en upplaga på 4000 exemplar och vintermagasinet med ungefär det dubbla, i och med högsäsongen av biltestare i regionen.

Artiklarna, som ska handla om allt från himmel till jord, presenteras på både svenska och tyska:
-Trots att tyska biltestare vistats en hel del i Arvidsjaur vet de egentligen inte mycket om svenskar och deras kultur, sa Kirsten.

Hennes idé är att hjälpa till med den saken, och på så sätt skapa förståelse mellan de tyska och svenska kulturerna:
-Jag tänker exempelvis berätta om Allemansrätten, hur den svenska sjukvården fungerar och att stolparna vid parkeringarna inte är avgiftsstolpar utan motorvärmarstolpar... För att nu nämna några saker.

Sommerkurier, turistmagasin, nummer 1. Foto Kent Norberg.
Sommerkurier, turistmagasin, nummer 1.

Sommer- och Vinterkurier är annonsfinansierade. Magasinet finns på turistbyrån i Arvidsjaur och i kustremsan samt vintertid även i Tyskland.

 

 


Skriv ut: