Hyr en segway i sommar!

2012-07-05 16:14

Segways.

Camp Gielas satsar i sommar på att utöka utbudet av faciliteter, för turister och ortsbor, vid sin anläggning.-Vi har införskaffat två segways, som vi nu hyr ut till våra gäster, säger Jörgen Andersson som tror att det exempelvis kan vara ett bra sätt för gäster med husbil, att ta sig ut på samhället.

-Det är kul att köra de här sakerna. Man tar sig fram hyfsat snabbt, tyst och smidigt, säger Janina Hedberg och Anna Reinholdsson, som båda testar var sin segway.


 


Hyrpriser
1 timme: 300 kronor
3 timmar: 500 kronor
Hel dag: 1000 kronor

Beskrivning:
Segway är ett företag som tillverkar ett tvåhjuligt självbalanserande elmotordrivet fordon avsett för transport av en person, och detta fordon har ofta kommit att kallas just segway.[1] Tillverkarens namn på produkten är Segway PT (Personal Transporter).Hjulen är placerade bredvid varandra, och föraren står på en plattform mellan dem. När föraren lutar kroppen framåt rör sig fordonet framåt, och när föraren lutar sig bakåt saktar det in eller backar beroende på om det har fart framåt eller inte. Fordonet har elektrisk färdbroms via elmotorerna.

Segway går cirka 40 km på en laddning och lämpar sig för kortare transporter inom- och utomhus. Segway är miljöklassad då den är 11 gånger mer effektiv än genomsnittsbilen. Elkostnad är cirka 25 öre/10 km. Största användare världen över är polisen med över 1 600 polisstationer som i genomsnitt har fem Segway PT per station.
(Källa wikipedia.)


Skriv ut: