Petter Nårsa - "Årets Arvidsjaursbo"

2012-01-30 08:31


Årets Arvidsjaursbo; tävlingsföraren i skoter Petter Nårsa, Moskosel. Foto Kent Norberg.
Årets Arvidsjaursbo: Tävlingsföraren i skoter, Petter Nårsa, Moskosel. Foto Kent Norberg.

Petter Nårsa är "Årets Arvidsjaursbo". Den titeln tilldelades han vid lördagskvällens Kultur- och näringslivsgala:
-Jättekul! Tack kommunen, som uppmärksammat mina tävlingsframgångar i skoter. Men framför tack till mina föräldrar, som ställt upp i vått och torrt, sa skoteresset från Moskosel.


Kvällens konferencier, kommunchef Johnny Högberg, hälsade alla välkomna till kvällens begivenheter:
-En sådan här gala ger signalverkan och är ett bevis på att något gått bra. Att jämföra är nämligen bra. Den utmaningen gör att vi utvecklas, sa Johnny och fortsatte:
-Kommunens vision är ju "Bäst i test". En kaxig utmaning, men vi måste ju hålla fanan högt. Välkomna till kvällens gala!

Att det blev just Petter Nårsa som tilldelades titeln "Årets Arvidsjaurbo" ansåg nog de flesta galabesökarna var helt rätt. Petter fick nämligen stående ovationer, när han tog emot prissumma, diplom och blommor av fullmäktiges ordförande; Eivor Sandström.

Stående ovationer för Årets Arvidsjaursbo; Petter Nårsa. Foto Kent Norberg.
Stående ovationer för Årets Arvidsjaursbo; Petter Nårsa.

Motivering: "Snowcrossfinalen 2011 var en utklassningsuppvisning av Petter, där han i finalheatet varvade alla utom den som kom på andra plats. Petter tog sedan silvermedalj vid 2011 års VM i Finland och har därmed som 19-åring gått från toppen av Sverigeeliten till den internationella arenan.
Premiären i amerikanska proffsligan blev succé från början.
Förutom de sportsliga framgångarna uppfyller Petter allt det som ingår i ett gott sportmannaskap; att i alla lägen vara ärlig, rättvis och en god förebild för andra.
Petter har utan tvekan satt Arvidsjaur på både Sverigekartan och världskartan och är en mycket värdig vinnare till årets pris.”


Förrätt. Foto Kent Norberg.Huvudrätt: biff

Kvällens galameny:
Förrätt - Thérökt röding med blomkålspuré och Kalix löjrom
Huvudrätt - Hängmörad biffrad med rotselleripuré och vinterragu
Efterrätt - Äppelterrin med vanilj- och kardemummaglass  

Efterrätt

Årets företagare; Michael Kostet, Ica Supermarket. Foto Kent Norberg.
Årets företagare; Michael kostet, Ica Supermarket. Foto Kent Norberg.Årets företagare; Michael kostet, Ica Supermarket. Foto Kent Norberg.

Årets företagare i Arvidsjaurs kommun för år 2011
Michael Kostet:
-Jag är tagen och vill nämna min familj och min personal! sa Michael som även fick ett märke att fästa på sin kavaj, som bevis på utnämningen.

Motivering: "Från starten i oktober 2007 har Michael Kostet konsekvent arbetat för att höja servicegraden och utbudet på ICA Supermarket i Arvidsjaur. Med sitt engagemang för ständiga förbättringar och ett passionerat sätt att motivera medarbetarna med mottot: ett varmt bemötande och en öppen hand, inte bara en dag utan alla dagar.

Michael drivs av en tävlingsinstinkt med målet att bli ”Bästa matbutiken i Norrbotten”.  I det arbetet ser han sin personal som en av de viktigaste framgångsfaktorerna. Med utbildning och ett förändrat arbetssätt där personalen roterar mellan arbetsuppgifterna säkerställs såväl kvalitet som lönsamhet.

Trots sviktande marknad har företaget ökat sin omsättning med nästan 30 procent sedan starten. Nästa steg ligger på ritbordet med planer på utbyggnad av butiken. ICA Supermarket i Arvidsjaur fortsätter sitt arbete mot nya mål".

Kulturpristagare blev Göte Vesterberg. Foto Kent Norberg.

Kulturpriset tilldelades Göte Vesterberg:
Motivering:
"För sitt mångåriga musicerande med egna låtar på CD som ofta spelats i Radio Norrbotten".
-Jag vill sprida gläjde med min musik och är nu på gång med min 10:e skiva, sa Göte.


Anna Nilsson

Ungdomsledarstipendium tilldelades Anna Nilsson:
Motivering:

"För sin mångåriga gärning som ledare inom IFK alpina där hon visat ett demokratiskt jämställt ledarskap, allmänt gott föredöme samt ett aktivt agerande för att ungdomar inte ska nyttja alkohol och droger. Anna är dessutom positiv, tydlig och strukturerad och lägger ner hela sin själ och hjärta för att hålla igång ungdomarna med hopp om att de skall fortsätta att vara fysiskt aktiva även i vuxen ålder".
-Valet på alpin sport föll sig naturligt, i och med att mina barn tävlat. Kombinationen tränare och mitt jobb som sjukgymnast passar dessutom bra. Jag har fått ut oerhört mycket av att jobba med ungdomarna.

Sten Lindmark.
Fr.v: Prisutdelaren och kulturchefen; Kristina Grubbström, Marcus Lundberg, pristagaren Sten Lindmark och konferencieren Johnny Högberg.

Ungdomsidrottspriset tilldelades Sten Lindmark.
Motivering:
"En baskettalang, fostrad i Arvidsjaur, som är på väg upp i elitnivå. Dessutom en föredömlig kämpe på plan som ger allt i alla lägen:
-Kul att lilla Arvidsjaur plockat fram så bra idrottare. Exempelvis Rasmus Edström och Fredrik Lindgren i elithockeylaget Skellefteå AIK, Ingela Andersson, skidskytt och så klart Petter Nårsa, skotercross. De visar att förutsättningarna för att ta fram bra idrottare finns här".

-Tack Camp Gielas för att jag fått träna basket där! Tack även mamma och pappa för att ni skjutsat mig över hela Sverige!

Johan Lindgren: Årets nyföretagare. Foto Kent Norberg.
-Jag känner stor glädje över priset, stort tack! sa Johan som avslöjade att han hoppas på att kunna leverera en ny överraskning under året...

Johan Lindgren "Årets nyföretagare".
Motivering:
"Johan startade sitt företag under 2009 med hustrun Anja som medhjälpare. Första insatsen var att förvärva Cnetrumhuset och badet i Glommersträsk. Därefter har verksamheten under 2010 utökats med Glommes Möbel Outlet.
Johan har gjort sig känd som en drivande person som alltid är på språng och därtill ständigt lika glad och vänlig. Han är en person som ser möjligheter i nya företeelser. Hans engagemang för den egna byn är stort och han har en stor roll i det fantastiska samarbete som Glommersföretagarna utvecklat.  Vi vill därför med stolthet utse Johan Lindgren till Årets nyföretagare för 2011".
/EntreprenörsCentrum och ALMI Företagspartner Nord AB.

Jessika Lidström 26, ägare av Mimmis Boutique, vann titeln: Årets butik.

Jessika Lidström 26, ägare av Mimmis Boutique, vann titeln "Årets butik".
Motivering: "Denna butik tilldelas titeln Årets butik för 2011, för sitt trevliga bemötande, sin höga servicegrad, sin lyhördhet för kundens behov samt bästa skyltning".

-Stort tack till min familj och min personal, sa en glad men märkbart rörd vinnare.

Alla pristagare vid årets Kultur- och näringslivsgala. Foto Kent Norberg.
Alla är vi glada pristagare vid årets Kultur- och näringslivsgala: Sten, Petter, Michael, Jessika, Göte, Anna och Johan. Foto Kent Norberg.


Roger Renberg mådde bra i sällskap av sin bordsdam...


Glada deltagare vid årets galakväll.

Per-Erik Öhman med vänner stod för musikunderhållningen.
Per-Erik Öhman med vänner bjöd på musikalisk underhållning.

BuschBejbs
Bushbejbs - älskar att underhålla folk. Och det gjorde de i lördags!

Bushbejbs

Hanna Nilsson, i Bushbejbs
Bushbejb? Hanna Nilsson i elegant klänning.
Jan Renberg
Jan "Bärsa" Renberg hade trevlig.


Linda Berggren, galavacker som en ros!

Paret Lindgren i glatt samspråk med Rolf Lundström. Foto Kent Norberg.
"Vinnarparet" Lindgren (Årets nyföretagare 2011) i glatt samspråk med Rolf Lundström (Kakelugnar och Bygg).


Skriv ut: