Ny vd för Arvidsjaurhem!

2011-12-27 09:43


Ann-Louise Samuelsson blir ny vd för Arvidsjaurhem.
Ann-Louise Samuelsson, har fått tjänsten som vd för bostadsbolaget Arvidsjaurhem, efter avgående Anders Nordström.
 

Anders Nordström har på egen begäran slutat sin tjänst som vd för Arvidsjaurhem. Av den anledningen har styrelsen gått ut med ett rekryteringsförfarande och anställt Ann-Louise Samuelsson, 46, från Luleå:
-Nöjda hyresgäster är företagets främsta mål, säger hon.
 

Ann-Louise Samuelsson betecknar sig själv som en "inbiten norrbottning". Hon tycker att det ska bli ett spännande uppdrag att leda det kommunala bostadsbolaget:
-Min tanke och vilja är att, tillsammans med medarbetare och styrelse, vidareutveckla och förädla ett modernt och oerhört intressant företag med mycket goda framtidsutsikter. Nöjda hyresgäster är företagets främsta mål och tillsammans ska vi fortsätta arbeta med insatser som leder oss mot målet.

För närvarande arbetar Ann-Louise som konsult på Adecco. I den rollen är hon, sedan en tid tillbaka, verksam som ekonom hos ABB, Öjebyn:
-I min profession är jag civilekonom och har även gedigna kunskaper i personalfrågor. Jag har, sedan jag blev färdig civilekonom för drygt 13 år sedan, arbetat parallellt med både ekonomi- och personalfrågor och även en del logistikfrågor. Innan jag började på Adecco har jag bland annat varit anställd vid Norrbottens läns landsting, Försvarsmakten och Sunderby folkhögskola.

Anders Nordström slutar som vd för Arvidsjaurhem AB. Arkivfoto Kent Norberg.
Anders Nordström slutar som vd för Arvidsjaurhem AB. Arkivfoto Kent Norberg.

Fritidsintressena är olika beroende årstid. Under vintern röde det sig om kulturliv i form av bio, teater och litteratur:
-De böcker jag helst läser är deckare skrivna av svenska författare. En av mina drömmar är att en dag sätta mig vid datorn och åstadkomma en fantastiskt välskriven och fängslande deckare. Men jag misstänker att det kommer att fortsätta vara just en dröm och ingenting annat. Utöver redan nämnda intressen ägnar jag gärna tid till att umgås med släkt och goda vänner. Fast det sistnämnda gäller såklart året om, säger Ann-Louise.

Under sommaren fördelar Ann-Louise tiden mellan stugan i Övre Tväråsel och andra intressen som lockar:
-I stugan sysselsätter jag mig gärna med renovering eller att bara sitta på farstukvisten med en kopp kaffe och lyssna till fåglarnas skönsång. Den allra största delen av barmarkstiden ägnar jag dock till mitt absolut största intresse, vilket är motorcyklar. Sen några år tillbaka är jag genuint intresserad av att köra motorcykel och har även det sista året så smått börjat lära mig att skruva i hojen. Men det finns mycket kvar att lära på det området.

Ann-Louise tillträder vd-tjänsten 7 februari.


Skriv ut: