Obs! Sista chansen att tycka till om Kullenområdet!

2012-02-16 10:07


Brittgården. Foto Kent Norberg.
En av byggnaderna i kvarteret Skogen; Brittgården. Arkivbild Kent Norberg. 


Nu börjar det dra ihop sig i medborgardialogen om kvarteret Skogens framtid. Söndag (19/2) är sista chansen att göra sin röst hörd och säga sin mening!Vi börjar närma oss 400 svar men vill ju gärna ha ännu fler. Vidarebefordra därför gärna till andra Arvidsjaursbor!
 
Kvarteret Skogen, eller Kullenområdet som det också kallas, består av de tre husen Kullen, Brittgården och Malmesgården samt en bagarstuga och uthus. De uppfördes runt förra sekelskiftet som jägmästarbostäder, som ett vittnesmål om hur viktig skogsindustrin var för Arvidsjaur.

De har dock nu ett kommande behov av större upprustningar, till en uppskattad kostnad på två till fyra miljoner kronor per byggnad. Kommunstyrelsen har därför beslutat att medborgarna först ska få säga sin mening i en rådgivande medborgardialog.

Det här innebär att medborgarnas synpunkter kommer att sammanställas och tas med som en del i underlaget för ett kommande politiskt beslut om kvarterets framtid.

Här finns en kort informationsbroschyr som pdf om ärendet, samt en enkät med olika svarsalternativ. Enkäten besvaras i digital form (Datorer finns tillgängliga på biblioteket och i kommunhusets reception), men det går bra att besvara den i pappersform också för den som föredrar det.

Enkäten finns tillgänglig i pappersform i kommunhusets reception, biblioteket samt i Moskosel och vid Finnbergs i Glommersträsk. Svaren i pappersform lämnas i brevlådorna i byarna eller biblioteket eller i receptionen på kommunhuset.

  
Länk till enkät: http://www.esmaker.net/nx2/Public/SurveyNX.aspx?pid=17e83f27-b395-4aa9-b9bd-b71b353f1e79
 
 


Skriv ut: