Generationsväxling i kommunhuset

2012-12-04 10:38

 

Personalstyrkan i kommunhuset är för närvarande inne i en generationsväxling, inom de flesta verksamheter. Inte minst på tekniska avdelningen...
Hittills har projekteringsingejnören Kjell Sundström och fastighetschefen Gunder Hägg gått i pension.

 

Gunder Hägg har nyligen pensionerat sig och är på tekniska avdelningen för att hjälpa igång nya arbetskrafter... Foto Kent Norberg.
Gunder Hägg har nyligen pensionerat sig och är på tekniska avdelningen för att hjälpa igång nya arbetskrafter; Caroline Stenberg-Eriksson. Foto Kent Norberg.

Fastighetschef Gunder Hägg, väljer att pensionera sig vid 63 års ålder:
-Jag tänkte; trots att jag får mindre i plånboken ska jag ta den här chansen att få göra vad jag vill. Medan jag fortfarande har hälsan. Har ju rökt i massor av år, så man vet aldrig hur länge den är med en..
Gunder kommer främst att ägna tid för sina största intressen: Jakt och fiske!

Caroline Stenberg-Eriksson, är en av flera nytillskott på tekniska avdelningen, de senaste tiden. Hon har precis fått anställning som miljöinspektör. Men ska även jobba som energi- och klimatrådgivare (efter Gunder):
-Det känns fantastiskt roligt, att jag fick fast jobb redan i samband med min examen från miljö- och hälsoskyddsprogrammet, Umeå universitet.

Caroline är uppväxt i Skellefteå, men känner sig redan hemmastadd i Arvidsjaur:
-Jo, min pojkvän Sebastian Larsson är från Arjeplog, så vi har ofta passerat här på väg upp till hans hemtrakter. Tror nog att vi ska trivas i Arvidsjaur också, säger Caroline som även har med sig hundarna Coccos och Bibbi i flytten.
Familjen anlände i lördags och håller för närvarande på att göra sig hemmastadda i deras lägenhet på Nygatan.

 

Erika Harr tar vid nu när parkchefen Leif Stålh väljeratt gå i pension.. Foto Kent Norberg.
Erika Harr tar vid nu när parkchefen Leif Ståhl väljer att gå i pension.. Foto Kent Norberg.

Dagarna innan julafton är det parkchefen Leif Ståhl som får sitt sin julklapp i förtid. Han väljer då att pensionera sig:
-Det ska bli skönt! Jag ser fram emot att få ägna mig åt jakt och fiske samt skogshemmanet i Storberg och inte minst: båtbyggandet!
För den som inte visste det innan, så är Leif en händig man som redan byggt omkring 25 träbåtar i olika varianter och längder. Dessutom väldigt eftertraktade båtar.

Efterträdare för Leif blir Erika Harr, bördig från orten, som nu återvänder till Arvidsjaur med familj (maken Erik och sonen Hugo, 3 år) efter 10 år i förskingringen:
-Jag utbildade mig i Umeå och har sedan hunnit med att bo och arbeta i Bollnäs och Stockholm. Familjen sneglade på Norrland, och när den här chansen uppenbarade sig tvekade vi inte.

Ett hus på Backgatan är nu i deras ägo, och inflyttning sker inom kort. Erikas arbetserfarenheter finns inom anläggningsbranschen, vilket enligt Leif kommer att passa bra i den nya tjänsten som parkchef i Arvidsjaurs kommun:
-Det känns bra att få gå parallellt med Leif så här inledningsvis, säger Erika.

Tidigare artiklar på ämnet:

Kjell Sundström.Kjell Sundström gick i pension, tidigare under 2012, och är även han en inbiten jägare med egen finnspets. Så där saknas inte heller fritidsintressen. Han efterträddes av Erika Resin. Erika ResinPensionsavgångarna de senaste åren har medfört en viss intern ruljans, som i sin tur har öppnat möjligheten för unga, nya krafter att söka på tjänster som exempelvis; avfallsansvarig, miljö/energi, planärenden, bygglovsärenden och nu även parkchef.

 daniel risberg och Sara person
I höst fick Daniel Risberg anställning som ny bygginspektör. Tidigare inspektör Sara Persson övergick till en tjänst som fastighetschef efter Gunder Hägg. 


Skriv ut: