Dag om att "starta företag"

2012-08-29 11:03


Starta företag-dagen, i Kalix, hjälper den som funderar på att starta företag med samlad information. Totalt sex myndigheter presenterar vad man behöver veta och göra för att starta eget.


I Kalix genomförs Starta företag-dagen nu för första gången, i samarbete med EntreprenörCentrum och Kalix kommun. Starta företag-dagen har tidigare anordnats i Gällivare och Luleå med många nöjda deltagare.

Under dagen berättar företagarna Annica Jacobsson och Linda-Sofi Hjortlöv från Anlita Personaladministration i Kalix AB om hur de startade och idag driver sitt företag. Lokala rådgivare, finansiärer och andra aktörer har bjudits in för att informera om vad de erbjuder nya företagare för stöd.

Tid: Onsdagen den 26 september kl. 9-16

Plats: Folkets hus, Kalix

Anmälan i förväg är obligatorisk via Länk till sida om Starta företag-dag 
Anmälan är öppen så långt platserna räcker.

Deltagande i Starta företag-dagen är kostnadsfritt. Fika för- och eftermiddag ingår.

Starta företag-dagen vänder sig i första hand till den som funderar på att starta företag. Målsättningen med dagen är att ge deltagarna överblick över vad man behöver veta och göra för att starta företag. Deltagarna får information om vad myndigheter och andra aktörer har för uppgifter och vilken typ av hjälp som erbjuds. Bakom dagen står Arbetsförmedlingen, Bolagsverket, Försäkringskassan, Skatteverket, Tillväxtverket och Tullverket. Landet runt har cirka 30 000 personer deltagit i Starta företag-dagen. Läs mer på www.verksamt.se/starta-foretag-dagen.

EntreprenörCentrum erbjuder information, rådgivning och coaching till nyföretagare i norr. Läs mer på www.entreprenorcentrum.se

Ytterligare information:

Kerstin Thynell, Skatteverket, 0739-44 19 07

Helene Svedberg, Tillväxtverket, 076-140 74 60

EntreprenörCentrum Norrbotten, Malin Nilsson Correia, 0920-379 24

Almi Företagspartner Nord AB, Hans Sundell, 0920-379 11

En bra början på vägen mot eget företag är att gå på Starta företag-dagen


Skriv ut: