Inventering av bredband i Arvidsjaurs kommun

2011-10-28 11:23


Bredbandskoppling. Foto Kent Norberg.
Vad har du för bredbandsuppkopling? Foto Kent Norberg. 

Post- och telestyrelsen gör just nu en kartläggning över vilka hushåll i Sverige som inte har tillgång till bredband eller lägre hastighet än 1 Mbps.

 
-Arvidsjaurs kommun jobbar aktivt för att det ska finnas bredband till så många som möjligt. Nu behöver vi din hjälp! säger Glen Eriksson, IT-avd. 

Glen säger att det finns områden i kommunen, där det inte går att ansluta ett fast bredband. Möjligen kan det finnas tillräckligt bra täckning för ett mobilt bredband.

-Gränsen på vad som räknas som bredband är en överföringshastighet på 1Mb/s. Du kan själv kontrollmäta hastigheten där du bor på webbsidan: http://www.bredbandskollen.se/

-Visar det sig att du inte har tillgång till minst 1 Mb/s bredband ber vi dig registrerar det på Post- och telestyrelsens webbplats: www.pts.se/sv/Internet/Bredband-ADSL/Utan-bredband/Webbformular Eller ring till PTS: 08-678 55 00.

Om det är många hushåll som saknar bredband i ett område så ökar möjligheten till en utbyggnad av mobilnätet, i kommunen:
-Vi är därför tacksamma om så många hushåll som möjligt kontrollmäter och registrerar sina uppgifter. Har du själv inte har någon dator eller Internet-förbindelse så kanske någon granne kan hjälpa dig.

PTS träffar IT-avdelninen i Arvidsjaur. foto Kent Norberg.
PTS i Arvidsjaur i våras. Glen Eriksson, IT-avdelningen och Kenneth Eklund, tillväxtchef, till vänster.


För övriga frågor om bredbandsenkäten, eller hjälp med att registrera
uppgifterna, ber vi dig kontakta någon av nedanstående personer vid Arvidsjaur kommun:

Arvidsjaurs kommuns logotypGlen Eriksson, 0960-155 69 IT-avdelningen
e-post: glen.eriksson@arvidsjaur.se

Mikael Reinholdsson, 0960-158 58 Tillväxtenheten
e-post: mikael.reinholdsson@arvidsjaur.se 


Skriv ut: