Ann-Kristin Vinka "Skogsriketambassadör"

2011-11-17 13:26


Skogsriketsambassadörer. Foto: Elima Mwinyipembe
Ann-Kristine Vinka (tv.), till yrket tillväxtchef i Arvidsjaur, har utsetts till en av landets "Skogsriketsambassadörer". På bilden syns Eskil Erlandsson tillsammans med några av ambassadörerna Foto: Elima Mwinyipembe.


Tio skogsriketambassadörer, sex män och fyra kvinnor, från hela Sverige med kunskap om allt från möbelsnickeri och friluftsliv till skogsindustri utsågs av landsbygdsminister Eskil Erlandsson torsdagen den 17 november 2011.


A-K Vinka. Foto Kent Norberg.Arvidsjaurs nya tillväxtchef, Ann-Kristine Vinka, är en de som utsetts till landets tio Skogsriketambassadörer:
-Det är ett hedrande uppdrag. Men jag vill understryka att den här titeln är i kraft av mitt privata entreprenörsskap med företaget Lapplandsafari. Däremot ser jag synnergieffekter till mitt jobb som tillväxtchef, i och med att Arvidsjaur är en skogskommun, säger Ann-Kristine, som för närvarande befinner sig i Stockholm.

Pressmeddelande på www.regeringen.se
"En skogsriketambassadör ska sprida kunskap om, och förankra, visionen Skogsriket. Det är en engagerad, driven och kunnig person. Väl insatt i Sveriges potential, när det gäller skog och företagande kopplat till skogsråvara".

"Skogsriketambassadören ska verka för ett ökat intresse för skogen, samt inspirera till aktiviteter som förädling, utveckling och innovation för att uppnå Skogsrikets mål om fler jobb, ökad lönsamhet och tillväxt".


Ann-Kristin Vinka (Arvidsjaur)
Arne Olsson
Britta Jonsson Lindvall
David Vikner
Elisabet Salander Björklund
Göran Andersson
Johan Sjöberg
Katarina Levin
Pär Lärkeryd
Sven Erik Hammar

  


Skriv ut: