Arvidsjaurs föreningssamverkan prisad av Sparbanken Nord

2011-11-24 13:02


Christopher Granberg, ordförandei Arvidsjaurs föreningssamverkan, mottog Sparabanken Nords pris på 10.000 kronor på torsdagen. Foto Kent Norberg.
Sparbankens dag. AFS:s ordförande Christopher Granberg mottog Sparbanken Nords pris (10 000 kronor) på torsdagen. Prisutdelare var sparbankschefen, Birgitta Holstein. Foto Kent Norberg.Föreningsliv är förknippat med idella krafter och ett starkt och hängivet intresse. Ofta sitter dessa krafter på varsitt håll med funderingar och tankegångar kring framtiden.


Nu har det bildats ett forum och en mötesplats, en föreningspool, med flera aktiva föreningar. Grundtanken är ökat samarbete, bättre och effektivare nyttjande av anställd personal som ger bättre arbetsmiljö och möjlighet till kompetensutveckling.

De ideella föreningarnas styrelser kan då fokusera på verksamhen och utvecklingen av Arvidsjaur som arrangör. Sparbankens Nords bidrag, i årets Sparbanksdag, blir för samverkan och för den mötesplats för föreningslivet, som på många sätt är en grundbult för ett levande samhälle. Och det har vi i Arvidsjaur! 

Christoper Granberg-Med detta som bakgrund vill vi hedra och ge ett litet utvecklingsbidrag till Arvidsjaurs Föreningssamverkan, AFS, sa Arvidsjaurs sparbanks chef, Birgitta Holstein Marklund, och delade ut ett priset till AFS:s ordförande Christopher Granberg.

-Mycket roligt! Det känns som ett bevis på ett offentligt erkännande, sa Christopher och berättade bland annat att de påbörjat ett projekt som ska kunna erbjuda administrativ personal och effektiviserande för våra föreningar.

-Tanken är att få ett större inflöde av arrangemang och göra Arvidsjaur större som turistort.

                   --------------------------------------

Hembygdsföreningen arrangerar olika arrangemang. Foto Kent Norberg.
Hembygdsföreningen uppmärksammades också för alla olika arrangerar, i syfte att bevara traditioner i Arvidsjaur. Arkivfoto Kent Norberg

Tidigare under dagen belönades även Arvidsjaurs hembygdsförening för deras ideella arbete:
-De arbetar för att bevara våra traditioner och mötesplatser i form av bland annat midsommarfirande och valborgsmässoafton, sa Birgitta Holstein och skänkte en pennasumma samt en skolsparlåda (med anor från 1930-talet) till muséet. 

Föreningen har vidare under 2011 utvecklat verksamheten och bedriver åtskilliga projekt för att mötesplatsen Gamla Prästgården ska få leva vidare med historik från Arvidsjaurs kommun.

Gåvorna mottogs av ordförande Inger Boman och Nils Erik Marklund.

 


Skriv ut: