Distant Gathering släpper ny platta!

2011-06-15 10:27


Jocke Svensson och Börje Reinholdsson
Distant Gathering, Jocke Svensson, Almunge och Börje Reinholdsson Arvidsjaur, släpper nu sin andra skiva: "Puzzle".  


Musikerna; Börje Reinholdsson, Arvidsjaur och Jocke Svensson, Almunge släpper nu sin andra platta "Puzzle":
-Vi hade så kul ihop förra gången, så vi tänkte att vi kunde koka ihop en platta till! säger Börje 

 

-Skivan är släppt worldwide. Och vi kan konstatera att speciellt Tyskland och Japan verkar förtjust i vår musik, säger Börje som har haft kontakt med diverse promotors för att fösöka knyta ihop någon form av turné, i främst Tyskland. Men inget är i dagsläget klart.

Efter framgångarna med deras förra skiva, "Dreams are for free", visste både Jocke Svensson och Börje Reinholdsson att de ville fortsätta utveckla gruppen genom att omfamna sina musikaliska arv.
-Jocke och jag har ju många musikaliska referenser från 80-talet´s bombastiska produktioner. Vi gick ju igång på allt det där slicka som västkustmusiken tog fram med keyboards och brasssektioner, säger Börje och fortsätter: 

-Vi gick igång på snygga sångmelodier och kraftiga körer. Den här gången lät vi oss inte övertygas av att det skulle låta modernt, hippt eller coolt. Vi lät bara låtarna komma fram med sina arrangemang och sedan ganska impulsivt låta ljuden landa i det.


Distant Gathering släpper sin andra Distant Gathering släpper sin andra platta. Foto Privat.platta. Foto Privat. 

Börje säger att han personligen kan höra referenser till allt från Mothers Finest, Simple Minds och AOR-musik. Om förra skivan var gitarrbaserad så är Puzzle en skiva där keyboards fått ta ett betydligt större utrymme:
-Det är både på gott och ont, säger Jocke, som tycker att deras specifika sound kanske inte har förändrats utan snarare utvecklats.

Det råder dock ingen tvekan om att det är Distant Gatherings:
-Vi låter inte nytt, vi låter inte hippt eller P3-musik. Utan försöker bara att spela den musik vi själv gärna skulle vilja höra, men sällan får numera... säger Jocke.

Distant Gatherings har som vanligt spelat lejonparten av alla instrument.
-Då vi tillsammans kan traktera det mesta utom blås och sologitarr så finns det ingen anledning att ta in andra musiker. Våra idéer frodas bäst i våra egna händer, säger Börje.

Grabbarna anser sig vara "barnsligt förtjusta" av att få kasta oss över nya instrument:
- Ja, som den där steel-guitaren som samlade damm i Jockes studio. Den packades upp och hittade sin plats i låten "Tell Us Tellus".

Nu rullar Distant Gatherings ut "Puzzle" till allmän lyssning. Bandet får äntligen krypa ut ur studion, efter nästan en halv evighet, och möta sin publik igen. Med ett album fyllt av deras musikaliska arv, lastar Distant Gatherings ut en väv av pop, soul och funk som återerövrar 80-talet på ett uppdaterat sätt.

Distant Gatherings - Puzzle är komponerad, arrangerad, producerad, framförd och inspelad av Jocke Svensson och Börje Reinholdsson i Woodjam Studio, Almunge och Little turkey Studio, Arvidsjaur. Även Arvidsjaursmusikerna Anders Kristoffersson (trumpet) och Ola Karlsson (sologitarr) är med på inspelningarna. Dessutom har Ronald Viktsröm varit behjälplig med mastering av skivan:
-Så det är en hel hooper sköna människor från bygden som är inblandad i plattan, konstaterar Börje.

Worldwide release av Distant Gatherings nya skiva Puzzle finns både på Itunes worldwide, 30 andra neladdningstjänster och fysiskt via CD-Baby samt vår egen hemsida http://www.distantgatherings.com
 


Skriv ut: