Att ta studenten och bli vuxen..

2011-06-20 16:05


Examensdagen alla studender väntat på...
Examensdagen - en glädjens dag, men även en hel del tårar.. Foto familjen Tova Nilsson.

Alla studenters dröm är att en solig dag få avsluta sin skolgång utspringades ur skolan, där de under tre år slitit som oxar i jakten på bra betyg.
-Den dagen har nu min ekonomiklass på Sandbackaskolan fått uppleva... skriver Tova Nilsson. 


Läs Tovas berättelse nedan:

10:e juni var det 2011 års avgångselever att springa ut genom portarna på Sandbacka och sjunga om studenternas lyckliga dar.

Måndagen, vecka 23, brann startskottet av och studentveckan var igång. Allt från bal, till brännboll och flakfix har genomsyrat hela veckan. Avgångsklasserna har tillsammans skålat in den sista veckan och njutit av den sista tiden, som en enhet, innan alla skulle ut i världen som nybakade studenter.


Avgångselever ekonomiprogrammet, Sandbacka i Arvidsjaur. 

Veckan inleddes med en officiell mösspåtagning för avgångseleverna vid Sandbacka. Eleverna samlades högtidligt vid flaggstången. Där hissades Svenska flaggan hissades och det sjöngs nationalsång och studentsång. Därefter tågade vi till Camp Gielas grusplan för brännbollsturnering. En årlig uppskattad tradition - där vinnande laget får möta lärarkåren i finalmatchen.


Artikelförfattaren Tova Nilsson med sin kavaljer. 

”Vad är väl en bal på slottet om inte alldeles, alldeles underbar”..
Varje år är det många studenter som tar chansen att gå på bal. För många är det enda gången man går på bal. Därför tar alla chansen att klä upp sig, från topp till tå, likt prinsar och prinsessor. Detta år var det inget undantag. Längs röda mattan var det kö hela vägen. Och inne i Hotell Laponias salong svängde kulörta klänningar ända intill småtimmarna.

Äntligen var det fredag!
Utspridda över hela samhället hölls champagnefrukost för studenterna på soliga altaner, där det skålades i skumpa och åts jordgubbar. Eftersom att Sandbackaskolan inte hållit sitt tidsschema över kyrkotider, blev det i år ändringar. Sist ut i kyrkan var Sandbackaskolan med sina avgångselever. Där delades de ut diplom och stipendier. Sandbackakören bjöd även på ljuv sång samt några solosånger.
Avgångselever Sandbackaskolan.

Så var tiden äntligen inne. Det var dags för 2011 års avgångselever att tillsammans springa ut genom portarna på Sandbacka. Att där möta jublet över vad de ådstakommit under de tre åren. Och för att mötas av pinsamma nakenbilder på plakat. Solen sken och det sjöngs om studenternas lyckliga dar.

Dags för pinsamma plakat...
"Dags för pinsamma plakat".

 
Pyntar lastbilsflak..

Avslutningsvis väntade flakåkningen. Flak pyntade till max. En del med sämre ljud och andra med bättre. Vissa hade till och med rökmaskin. Det som dock var lika över allt var glädjen och känslan. Just då var flakåkarna bäst i världen, och fy f*n vad vi e bra!


"Min klass".

Samtidigt som det är en lyckans tid svider det lite i hjärtat, för nu är en era över. Vi lämnar våra platser och låter nya talanger komma in i Sandbackas kretsar. Det är vår tid att möta världen som lastbilsförare, sjuksystrar/brorsor, piloter och bankarbetare, bland mycket annat...


Röj på flak...

Med detta sagt vill jag passa på att säga tack och önska alla lycka till. Sen tar jag även tillfället i akt att uppmana våra efterträdare till att ta vara på tiden; den kommer inte tillbaka. Enligt huvuddelen av studenterna, har det varit hela fantastiskt underbara år.
Så ta vara på den!

Tova Nilsson.
Tova Nilsson, glad nyexaminerad gymnasieekonom. Som samtidigt är lite ledsen när klassen sprids för vindarna...
   
//Tova Nilsson, fd Student
och f.d medarbetare på kommunens webb.

Sandbackaelev - är du intresserad av att skriva webbreportage?
Mejla då: kent.norberg@arvidsjaur.se

 


Skriv ut: