Jägarofficer tilldelas Försvarsmaktens överlevnadspris!

2011-06-17 12:29


Leif Lasson tilldelas "FÄltpriset" av arméinspektören Berndt Grundevik.  Foto Kent Norberg.
Arméinspektör Berndt Grundevik signerar checken på ryggen av årets vinnare av Försvarsmaktens överlevnadsstipendium; Leif Lasson, Arméns Jägarbataljon.  Till vänster om Leif syns även Peter Gustavsson, chef FÖS (Försvarsmaktens överlevnadsskola) och längst till höger grundaren av FÖS; Lars Fält. 

Försvarsmaktens överlevnadsstipendium, populär benämnt ”Fältpriset” tilldelas Leif Lasson, Arméns Jägarbataljon:
- Det här är den största överraskningen i mitt liv! sa Leif.
 

Arméinspektör Berndt Grundevik delade ut stipendiet på fredagsförmiddagen, i samband med en genomgång vid Jägarbataljonen i Arvidsjaur, till en smått chockad pristagare:
- Jag blir helt paff! Vilket fantastiskt och oerhört värdefullt pris att få, sa jägarofficer Lasson när arméinspektören signerade prischecken på hans rygg.

Det är 19 gången som överlevnadsstipendiet på 15000 kronor delas ut. Benämningen ”Fältpriset” kommer efter grundaren av Försvarsmaktens överlevnadsskola; Lars Fält.
Stipendiet delas ut till såväl civila som militära mottagare som spridit kunskap i det vida området ”överlevnad”.

Motivering: ”Kapten Leif Lasson är i alla stycken långt utanför Arvidsjaur och Sverige känd som en föregångsman. Han besitter utomordentliga kunskaper i såväl allmänna soldatkunskaper som när det gäller att ta hand om och vårda sin utrustning, för bästa uthållighet. Lasson representerar det ledarskap som kännetecknar ett bra befäl, i såväl fred som krig, förr och i framtiden. Lasson tillämpar sina kunskaper och färdigheter med stor konsekvens – hans linje är tydlig! Han kännetecknas framför allt av sin noggrannhet i förberedelser.  -Praeparatus supervivet - (latin för: ”Den som är förberedd överlever”)”.  

2010-års stipendiat - kocken Jan Boris-Möller.
Text och foto Kent Norberg

Kontakt:
Peter Gustavsson, Försvarsmaktens överlevnadsskola 0766 - 49 2309
E-post: peter.k.gustavsson@mil.se


Skriv ut: