Sarah vann Sveriges bästa julskinkmacka!

2011-12-21 08:49


Lingondröm. Foto privat.
Sarah Danielssons tävlingsbidrag om Sveriges bästa julskinkmacka"; "Lingondröm". Foto Nyhlén-Hugoson.

Sarah vann tävlingen och får nu som pris åka på spa-weekend till Cape East i Haparanda:
Det bästa med vinsten, förutom äran och priset?
- Tidigare har jag alltid kommit tvåa. Men nu vann jag! Det passar bättre för mig, tävlingsmänniska som jag är. Ett stort tack till alla som hjälpte till att rösta fram mig! hälsar Sarah.

Sarah Danielsson. Foto: fotografskelleftea.seSarah Danielsson, från Glommersträsk, deltar i tävlingen om "Sveriges bästa julskinkmacka". För närvarande leder hon...

Om inget överraskande inträffar kommer alltså Sarah, bördig från Glommersträsk och med föräldrarna fortfarande boende i byn, att vinna tävlingen om Sveriges bästa julskinksmörgås med sin kreation kallad för "Julens lingondröm".

Bilden: Sara Danielsson. Foto: fotografskellefta.se
http://julskinka.nyhlenshugosons.se/mackor/julens-lingondrom/

-Jag törs då inte ta ut någon seger i förskott. Tvåan kommer från Östersund och de brukar ju kunna hålla ihop... säger Sarah, som numer bor i Skellefteå och jobbar som sjuksköterska.

Sarah gillar att koppla av med bakning och bloggar även på ämnet. Det var företaget Nylén-Hugoson som skickade ut 100 förfrågningar om deltagande i deras tävling:
-Först nappade jag inte på förfrågningen. Men sedan tänkte jag att det kan ju vara kul, dessutom är det ju ett norrlandsföretag som frågar..

Sagt och gjort! Sarah komponerade därefter en julskinkmacka, utifrån erfarenheter från sin egen och vänners smak. Det blev en "Lingondröm".

Naturligtvis är smörgåsen i sig fantastisk, men det har också uppslutningen av röster från byn och byns vänner varit. I skrivande stund leder Sarah med över 300 röster före tvåan!

-Min hemby ska verkligen ha all heder för sitt stöd, säger Sarah. 
På julafton får vi veta hur långt det räcker för då är tävlingen slut. Den med flest röster vinner en weekend på Cape East, Haparanda.

Sarahs blogg

Sarahs recept på Julen lingondröm:

 Ingredienser
 En skiva lingonbröd eller annat rågbröd
 Smör
 Några gröna salladsblad
 2 skivor Nyhléns Hugosons julskinka
 1 dl crème fraiche
 Rödlök efter smak
 1 rött äpple, fast och smakrikt
 Salt och peppar
 Senap
 Frysta lingon
 
--------------------------------------------------------------------------------

Gör så här
 1. Bred smörgåsen med smör och lägg på sallad och skinka.

2. Vispa crème fraichen fluffig och ganska fast och hacka rödlöken fint. Tärna äpplet fint med skalet kvar. Blanda lök och äpple med crème fraiche, smaka av med kryddor och senap.
 
3. Vänd ner lite lingon, var försiktig så de inte går sönder. Toppa med några lingon för syns skull.

  


Skriv ut: