Positiva befolkningssiffror för Arvidsjaur!

2011-08-16 08:48


Arvidsjaur. Arkivfoto Kent Norberg.
Allt fler vill flytta till Arvidsjaur, enligt SCB:s undersökningar. Arkivfoto Kent Norberg.

Enligt Statistiska centralbyrån ökar Arvidsjaurs kommuns befolkning!
-Mycket glädjande! säger kommunchef Johnny Högberg. 

     
Efter år av utflytning och negativ ålderspuckel verkar Arvidsjaur sakta men säkert återhämta sig befolkningsmässigt. Under årets sex fösta månader har Arvidsjaur sammanlagt ökat med 26 personer. I siffran ingår statistik för såväl inflyttade som utflyttade, födda och döda. 

Arvidsjaur. Foto Kent Norberg.
Arvidsjaur, juli 2011. Foto Kent Norberg.

Hos ortens mäklare, Malin Stenlund, märker man av de positiva befolkningssiffrorna. För lokalpressen berättar hon att mäklarkontoret säljer "allt fler objekt" och att det "absolut skett en prisökning de senaste åren".

Martin Bergwall.Kommunen jobbar proaktivt med befolkningsutvecklingen och har inrättat en särskild inflyttarservice:
-Nu i höst kommer jag igång med mitt nya arbete och ska börja med att kontakta alla nyinflyttade och hälsa dem välkomna, säger Martin Bergvall vid den nya inflyttar- och integrationstjänsten.

Inflyttningsservice också framgent att erbjuda ett nätverk för nyinflyttade.

Kommunchef Högberg berättar vidare att kommunen försöker att få fler som jobbar i Arvidsjaur, att även skriva sig där:
-Det är av stor vikt att betala skatt i vår kommun om man sover och verkar här. Inte minst för att kunna bibehålla och utveckla samhällsservicen.

Johnny Högberg i samspråk med Olof Granander, chef Norrbottens Regemente. Foto Kent Norberg.
"Bra samarbete" .Arvidsjaurs kommunchef, Johnny Högberg, i samspråk med Olof Granander, chef Norrbottens Regemente. Foto Kent Norberg

När det gäller de positiva inflyttningssiffrorna vill Högberg skicka en hälsning till Arméns Jägarbataljon i Arvidsjaur:
-Kommunen och AJB (K4) har sedan etableringen 1980 haft ett nära samarbete. Jag vet att de jobbat och fortsättningsvis jobbar med att rekrytera soldater i det nya anställningsförfarandet. Ganska säkert är det deras arbete som syns i vår positiva statistik, för det senaste halvåret.
 


Skriv ut: