Återvinningshelg 24-26 september

2010-09-10 08:17


Sara Persson, uppmanar folk att komma till Återvinningshelgen 24-26 september.
Återvinningshelg i Arvidsjaur 24-26 september. "Rota i era lådor och besök oss" säger Sara Persson, avfallsansvarig. 


-Arvidsjaurborna har skatter i byrålådan som bara väntar på att upptäckas!
Det säger Sara Persson, avfallsansvarig i Arvidsjaurs kommun.Hon uppmanar alla i kommunen att "rota i lådorna" och sedan åka till Återvinningscentralen på lördag 25 september:
-Vi har öppet 10-14 och bjuder på kaffe och bullar samt har en tipsrunda med fina vinster.


Återvinn elprodukter!
Återvinningscentralen i Arvidsjaur. Plocka med er batterier, mobiltelefoner, glödlampor, elektriska leksaker och återvinn dem! 


Svenskar är världsledande då det gäller återvinning. Däremot är vi sämre på att återvinna små elprodukter. I våra hem finns mängder av elprodukter som bara väntar på att återvinnas. Exempelvis 15 miljoner gamla mobiltelefoner. Om de slängs i soporna kan de skada miljön.

-Det är för att öka återvinningen av dessa små elprodukter vi genomför återvinningshelgen. Satsningen görs i hela landet och är ett perfekt tillfälle att rensa hemma och samtidigt göra en insats för miljön, säger Sara.

Bjuder på fika.
24-26 september:Återvinningscentralen bjuder på kaffe, bullar och tipsrunda med fina priser!
 

Snabb teknikutveckling - gör att utbudet av små elprodukter ökar och att priserna blir lägre. Inom några år förväntas konsumtionen vara mångdubblad. Elprodukter som hamnar i naturen kan skada miljön, och det är även ett resursslöseri då de innehåller material som guld, silver, plast och metaller som kan användas för att tillverka nya produkter, el och fjärrvärme.

För mer information se www.el-kretsen.se. Där kan allmänheten lära sig mer om återvinning, vilka produkter som är viktiga att återvinna, genom att ange sitt postnummer där eller sms:a det till 72 456 får de information och vägbeskrivning till sin närmaste återvinningscentral.

Under 2009 samlades det in nästan 16 kilo elprodukter per person i landet:
-Om alla människor återvinner, även uttjänta mindre elprodukter, tar vi ett stort kliv i arbetet med att ta tillvara miljön och våra gemensamma resurser, säger Ulrika Eliason, Informations- och marknadschef på El-Kretsen.

 


Skriv ut: