Kicki Sjöberg och Anna-Maria Jacobsson testade kryddstark gryta, saffransris, linssoppa olika sallader samt fler maträtter från andra länder. Mobilkamerafoto: Kent Norberg.
Kicki var långt ifrån ensam om att vilja prova mat från olika länder. Kön till den tillfälligt hyrda restaurangen ringlade sig nämligen lång och kökspersonalen började så småningom oroa sig om ingredienserna verkligen skulle räcka...
-Vi har ju inte annonserat speciellt hårt för detta. Ändå är det sådant intresse, kul! sa Stefan Holmkvist, Vuxenskolan.
Nog räckte maten. Alla matgäster fick känna på smaker från; Eritrea, Egypten, Libyen, Columbia och Afganistan:
-Den här linssoppan verkar vara kryddad med spiskummin, sa Kicki och fick medhåll av lunchkompisen Anna-Maria Jacobsson.
Glada "mattanter" i Stalos restaurangkök. "Roligt att vi invandrarkvinnor får chansen att visa lite av vår matkultur för Arvidsjaursborna"
I det stora hela en lyckad satsning - i bjärt kontrast till hushållens mer vanligt förekommande höstmat bestående av palt, pannkaka och viltkött.