Uppstart för förebyggande arbete kring ANDT-frågor

2010-11-17 15:17

 
Uppstartsmöte om ANDT-frågor. Pernilla Starck, konsult, Maria Strandgren och Tony Boman, Länsstyrelsen Västerbotten var några av de som höll i uppstartsmötet i Arvidsjaur.


Arvidsjaur, Arjeplog, Norsjö och Sorsele, deltar i ett förebyggande skolarbete mot droger. Det är Norrbottens- och Västerbottens länsstyrelser som initierat det länsöverskridande arbetet:
-Målet är att tillsammans ta fram idéer och effektiva metoder för ANDT-frågor, säger Tony Boman, Länsstyrelsen Västerbotten. 

ANDT står för: Alkohol, Narkotika, Doping och Tobak. 

-Vi från länsstyrelserna har valt ut några mindre kommuner och vill där bygga upp en samordning med skolorna, som huvudaktör i dessa frågor, säger Mats Burman Länsstyrelsen Norrbotten.

Politiker, skolchefer, rektorer, lärare, elevhälsa och polis från de fyra kommunerna återfanns under onsdagens uppstartsmöte i Laponia, Arvidsjaur. Ett flertal initierade föreläsare, bland annat från Folkhälsoinstitutet, var på plats för att inspirera och informera om olika arbetsmetoder.

-I dag är första gången vi visar vårt nya ANDT-material. Det kommer att beröra alla Sveriges kommuner, i synnerhet skolorna, och ska vara i tryck före jul, sa Tony Boman.
  


Skriv ut: