Ingela Andersson tilldelades landstingets Idrottsstipendium på 50 000 kronor!

2010-11-17 09:59


Årets Arvidsjaurbo 2009, Ingela Andersson, får Landstingets kulturpris på 50.000 kr! Foto Kent Norberg.
"Årets Arvidsjaurbo 2009". Skidskytten Ingela Andersson, har nu även erhållit Landstingets pris: "Rubus Arcticus - Idrott".
 

För sextonde gången delas stipendiet "Rubus Arcticus - Idrott" ut.
Årets stipendium går, efter nominering från Norrbottens Idrottsförbund, till skidskytten Ingela Andersson, K4 IF i Arvidsjaur:
-Jättekul! Jag är både stolt och överraskad, säger Ingela, som får 50 000 kronor.

 

Pressmedelande från www.nll.se:
"Ingela Andersson är 19 år och är en av de största talangerna som kommit fram inom skidskytte de senaste tre åren med medalj från Junior-VM
i Torsby tidigare i år".

Svenska skidskytteförbundets ordförande Björn Eriksson sade efter Ingelas framgångar:
”Ingela är en underbart stor talang. Efter OS, när vi ska inleda nästa
fyraårsperiod kommer Ingela att vara med på deltagarlistan. Hon är en av dem som kommer att betyda mycket i vår strävan att bli ännu bättre
i världskonkurrensen. Med Ingelas medaljer i detta Junior-VM har
hela arrangemanget fått ett lyft.”.

Ingela kommer alltså vara en av dem som Svenska Skidskytteförbundet räknar med att satsa på fram till OS 2014.


Skidskytten Ingela Andersson får stipendium på 50.000 kronor.  Privat foto.
Skidskytten Ingela Andersson från föreningen K4 IF Arvidsjaur.


Det är Ingelas mentor och tränare från K4 IF; Rolf Björklund, som tipsat Norrbottens idrottsförbund om att nominera henne till Rubus Arcticus - Idrottsstipendium:
-Trodde knappt det var sant! Visste ju inget om detta för än jag blev kallad till Luleå och prisutdelning. Jag vill tacka landstinget, idrottsförbundet och Rolf i synnerhet. Det här är välbehövliga pengar! säger en glad Ingela.

Ingela Andersson. Foto: Norrbottens läns landsting

Rolf berättar:
-Även om Ingela ingår i A-truppen tillhör hon fortfarande K4 IF och tävlar och representerar K4 IF i skidskytte - när hon inte representerar Sverige i nationstävlingar.

Rolf säger vidare att skidskytteförbundet med tränaren Wolfgang Pichler och förbundskaptenen Staffan Eklund, beslutat att de flickor som inte är ute på internationella tävlingar ska tävla i Sverige:
-Det handlar om de Swe-Cuptävlingar som passar in i schemat. Och då representerar de givetvis sin hemmaförening. I och med att Ingela inte kommer att tävla i Östersund vecka 48 utan delta i IBU-cuppen i Beitostölen veckan innan, ska hon delta i Swe-Cup 1 och 2, 18-19/12, som arrangeras av Piteå SSF.

//Rolf

Ingela Andersson och Rolf Björklund. Foto Kent Norberg.
Ingela Andersson tillsammans med tränaren Rolf Björklund, K4 IF Arvidsjaur, som föreslog Norrbottens idrottsförbund att nominera just Ingela till Rubus Arcticus - Idrott. Något ingen av dem ångrar idag!

Stipendiet kan tilldelas idrottsutövare eller ledare som inom sin idrottsliga verksamhet samt yrke/skolarbete utmärkt sig för kunnighet, gott kamratskap och framstående resultat. Stipendiet är på 50 000 kronor.

 

 


Skriv ut: