Företagsbesök: Comfort

2010-03-30 11:19


Comfort i Arvidsjaur. Foto Kent Norberg.
Comfort i Arvidsjaur. Delar av personalen. Bakre raden från vänster; Tord Holmström, Egil Andersson, Christer Hellander, Tommy Lindgren, Peter Eriksson och Anton Lundberg. Främre rad, från vänster: Marie Holmström, Andreas Kaistamaa och Patrik Lindström.


1 mars köpte Arvidsjaurföretaget Comfort det som kallas: "Ugglanhuset":
-Vi ska bygga om lokalerna och göra huset mer attraktivt. Kanske blir det kommunens första galleria... säger ägarna Tord Holmström och Patrik Lindström, Comfort. Helt klart finns det framtidsplaner inom det mångsidiga företaget, som totalt sysselsätter 11 heltidsanställda. Deras största problem blir förmodligen att, som planerat, hinna med ombyggnationerna av de egna lokalerna...
-Så kan det kanske bli. Vi är nämligen fullt sysselsatta nu. Men tanken är att anställa en person som ska jobba med våra planer i Ugglanhuset, säger Patrik.
Huset mäter hela 2200 kvadratmeter lokalyta samt 9000 kvadratmeter tomtmark.

Comfort i Ugglanhuset. Foto Kent Norberg.
Comfort i ena delen av deras nyss förvärvade "Ugglanhuset".

Rotavdragen (kunder tillåts göra avdrag för hälften av arbetskostnaden) har blivit en fullträff för Comfort. Folk bygger om och renoverar som aldrig förr. Att leja svart har mer eller mindre slutat att löna sig. Något som skapar jobb för byggföretagen. "Tricket" är att Rotavdraget syns direkt för kunden på fakturan.

Om ni lyfter blicken och ser framåt några år, hur ser det ut då för Comfort?
-Fler stora byggprojekt skulle inte skada... Men så länge bankerna ger förmånliga renoveringslån och Rotavdraget får finnas kvar, har vi jobb, säger Tord.

Vilka slags jobb utför ni i dagsläget?
-Det handlar mest om att åtgärda vattenskador, göra renoveringar av badrum samt installationer av värmepumpar och bergvärme.

Comfort har valt att stå på flera ben. Därför finns kompetens inom det mesta:
-Vi har duktiga snickare, platt- och mattsättare, målare/tapetserare, VVS:are och så vidare, säger Tord.

Comfortbutiken i Ugglanhuset. Foto Kent Norberg.
Comfortbutiken, i Ugglanhuset, kommer att få en ansiktslyftning inom en överskådlig framtid.

I och med att företaget har fullt upp med jobb i närområdet finns just nu inga planer på uppdrag bortom horisonten:
-Nä, nu ska vi jobba på här hemma. Samt se till att göra om i Ugglanhuset, inklusive vår egen butik och lager. Detta för att få bättre flyt för byggverksamheten, säger Patrik.


Skriv ut: