Lokala partier i "Drogkamp"!

2010-06-15 10:03


Centern vann IOGT-NTO:s Drogkamp. Foto Ingegerd Forsberg.
Centern vann IOGT-NTO:s Drogkamp. Från vänster; Mats Klockljung, S-O Granlund och Gudrun Vikberg. Foto Ingegerd Forsberg.

Föreningen IOGT-NTO i Arvidsjaur spridde visdom om drogernas avigsidor.


De politiska partierna i Arvidsjaur bjöds in till "Drogkamp", som en lekfull frågetävling i klassisk ”Vi i femman-stil”. Fokus låg på alkohol- och andra droger.

-Frågorna rörde sig inom många olika områden och ställde till med en hel del tankeverksamhet bland de deltagande lagen, säger Ingegerd Forsberg och fortsätter:
-Här gällde det att ha koll på historia, lagar och årtal. Det gällde också att kunna olika preparat och en hel del personer med anknytning till arbetet mot alkohol och droger.

Birger Lundberg, folkpartiet blev tvåa i Drogkampen. Foto Ingegerd Forsberg.
Birger Lundberg, folkpartiet blev tvåa i Drogkampen. Foto Ingegerd Forsberg.

Fyra lokala partiet ställde upp. Vinnande lag blev centern, med den tävlande trion; Sven Olov Granlund, Mats Klockljung och Gudrun Vikberg.

På andra plats hamnade Folkpartiet följt av SSU och vänstern.
-Det var ett mycket lyckat arrangemang, som vi vill fortsätta med. Hoppas att fler partier kan delta nästa år, säger Ingegerd Forsberg.

SSU kom trea.
SSU-kom 3:a i Drogkampen. Robin Enander och Pawel Kowalski


Vänstern blev 4:a i Drogkampen.
Vänstern slutade 4:a i Drogkampen. Åsa Ögren, Håkan Sandgren och Leif Enberg.


IOGT-NTO kommer till hösten att satsa på nya verksamheter för att minska alkoholvåldet, höja alkoholdebuten samt öka engagemanget i föreningen för alla åldrar

 

 


Skriv ut: