Hemvändarfest även nästa år!

2010-07-22 11:14

Hemvändarfesten.
Succé för hemvändarfest i Arvidsjaur. Foto privat.


Hemvändarfesten blev succé i ordets rätta bemärkelse:
-Jag har aldrig sett så många glada människor.
Det säger Siv Thuresdotter, arrangör av festen.Uppskattningsvis 600 personer kom till festligheterna på gamla festplatsen Karlavagnen, i Arvidsjaur. Det kramades och skrattades överallt när folk återsåg nära och kära.
-Många har visat mig sådan uppskattning för initiativet. Jag tackar allra ödmjukast. För det här hade jag aldrig kunnat drömma om! säger Siv upprymt.


Arrangören Siv Thuresdotter inviger hemvändarfesten tillsammans med två barn och Nils-Erik Marklund, Hembygdsföreningen.
 
Hon vill också passa på att tacka alla som deltog under dagen och kvällen: Utställare, företag och föreningar samt lokala artister/musiker:
-De har alla gjort ett kanonjobb! Och som jag alltid brukar säga: "Det är gästen som gör festen"- utan alla goa' människor som ställde upp och kom, hade det inte blivit någonting alls av detta. 


Folkligt och festligt på hemvändarträffen i Arvidsjaur.
 
Siv förnekar inte att det varit en del jobb med arrangemanget. Men hon tvekade aldrig. I dag är hon både stolt och lycklig:
-Jag har nyss bestämt mig för att göra en repris nästa år, 16 juli. Då är ni alla Arvidsjaursbor och hemvändare välkomna på en förhoppningsvis ännu större träff!


Hemvändarfest på Sameland eller som vi kallar det fortfarande: Karlavagnen.


Gemensam målning. Konstnären Berndt Lundberg.


Träffen fortsatte med fest på kvällen i logen på Karlavagnen. Foto Siv Thuresdotter.


 


Skriv ut: