Arvidsjaur först ut i Sverige...

2010-01-25 08:47


Samer.
Arvidsjaurs kommun ämnar anställa en "språkambassadör" för att främja det samiska kulturarvet.

 

Från och med årsskiftet är Arvidsjaur förvaltningskommun för det samiska språket. Nu söker man efter en språkambassadör som ska samordna kommunens insatser och stärka det samiska språket:
- Ett unikt drömjobb med stor frihet! säger kommunens utredare Shara Boström.  Efter dialog med samebyarna och sameföreningen i Arvidsjaur, tror kommunen att en kombination av samisk pedagog/koordinator är det bästa sättet att stärka samiskan i kommunen.

Arbetsuppgifterna spänner över hela kommunens verksamheter. Exempelvis förskola, skola, äldreomsorg och kulturliv:
-En stor del av tjänsten är att som engagerad pedagog stärka tillgängligheten till språket för samiska barn och äldre. Även fortbildning av personal ingår, samt ansvar för budget, uppföljning och utvärdering av gjorda insatser.

Kravprofilen är pedagogisk högskoleutbildning, erfarenhet av undervisning samt dokumenterade kunskaper i umesamiska. Övriga varieteter av samiska språket är meriterande. En stor förtrogenhet med samisk kultur, fungerande och etablerade kontakter i samiska nätverk är ett stort plus.


Mer om tjänsten finns att läsa på: www.arvidsjaur.se/sv/Kommunpolitik/Lediga-jobb/ samt på Arbetsförmedlingens hemsida.

Kravspecifikationen i annonsen ska ses som en önskelista och utgångspunkt från arbetsgivarens sida, inte minimikrav. Vi uppmanar alla som är intresserade av att arbeta med som språkambassadör i Arvidsjaur att söka, oavsett vilket varietet man tillhör. Vid den samlade bedömningen kommer kunskap, erfarenhet, utbildning och personlighet vägas samman för varje person. Vi hoppas på att ta emot många ansökningar från personer med olika typer av profiler.

Kontakt:
Skolsamordnare Maria Lavander, 0960-156 06 maria.lavander@arvidsjaur.se
Utredare Shara Boström, 0960-15508 shara.bostrom@arvidsjaur


Skriv ut: