Yngve Bergqvist - entreprenör utan gränser!

2010-02-11 11:09


-Vi har fått möjlighet att via distansteknik (från Sollefteå) delta i en föreläsning den 19 februari med Yngve Bergqvist, Ishotellet i Juukasjärvi, hälsar Anne Åberg, Lärcentra i Arvidsjaur.

 

Tid:
Fredagen den 19 februari kl. 8.00-9.15
Plats: Arjeplogs Lärcentrum (Torggatan 5) och Arvidsjaurs Lärcentrum (ABC-Huset, Skogsgatan 5)
 
Det är helt kostnadsfritt att delta och vi bjuder på smörgås med kaffe och the.
Men för att kunna planera antal fika och lokal önskar vi att du anmäler ditt deltagande senast den 17 februari:
Arjeplogs Lärcentrum: ann-christine.holmgren@arjeplog.se
Arvidsjaurs Lärcentrum: anne.aberg@arvidsjaur.se
 
--------------------------------------------------
Yngve Bergqvist - Entreprenör utan gränser!
Yngve är en av Sveriges mesta och största entreprenörer. Det är få personer som på så kort tid har lyckats med göra en ort i glesbygden världsberömd.
Att vara envis, att tro på sin idé, att inte ge upp vid den första motgången och att ständigt utvecklas är det som skapat framgång för Yngve. Den som vågar mest och inte ser begränsningar lyckas i regel bäst säger Yngve.

Ett bra exempel på Yngves entreprenörs sinne är när han försökte närma sig Absolut Vodka för att få med dem som sponsorer i Ishotell koncept. Det var till en början svårt för en småföretagare i norr att få med sig ett stort företag som Absolut. Yngves lösning blev att skicka ut en pressrelease runt om i världen som marknadsförde den första Isbaren och som innehöll bilder på Absoluts flaskor i isbar miljö. Detta tog skruv och många stora tidningar världen över skrev om den märkliga företeelsen i lilla Sverige.

Det är mycket som är ogjort i Sverige menar Yngve. Det är fundamentet i hans eget entreprenörskap "Gräv där du står, där finns mycket ogjort!" Nästa steg för Yngve är att inom en snar framtid förverkliga att man skall kunna åka på en timmes resa upp i rymden från Jukkasjärvi — det finns inga gränser!


Skriv ut: