Vinterenhetens expert kommenterar södra Sveriges snökaos i Expressen!

2010-02-23 14:58


Tony Gustafsson köldexpert vid Försvarsmaktens Vinterenhet i Arvidsjaur. Här tränar han internationella officerare hur de bäst klarar livhanken vid kraftig nedkylning. Foto Kent Norberg.
Tony Gustafsson köldexpert vid Försvarsmaktens Vinterenhet i Arvidsjaur. Här tränar han internationella officerare hur de bäst klarar livhanken vid kraftig nedkylning. Foto Kent NorbergTonys skriver i en artikel på Expressens webb:
"Här i Arvidsjaur är vi lite förvånade inför allt ståhej kring SJ, Banverket, Vägverket och kollektivtrafiken".


"Problemen med framkomligheten på våra vägar, för tåg och kollektivtrafiken borde inte komma som någon överraskning. I delar av Sverige utfärdade SMHI i helgen en så kallad klass 2-varning, som innebär stora snömängder. I klartext betyder varningen fara för allmänheten och risk för stora trafikproblem och störningar i el- och teleförsörjningen..."

Tonys utspel har fått medierna att höra av sig:
-Jag har deltagit i radio två gånger i dag, hitills. I morgon vill TV4 ha med mig i Kvällsöppet och SVT vill att jag ska vara med i Debatt nästa vecka.

Vad anser alla journalister du pratat med?
-De tycker att jag är rätt ute i min artikel. Alltså att man i gemene helt enkelt är för dåliga på att förbereda sig.. hinner Tony säga innan hans mobiltelefon ringer igen..

Läs mer på expressens webb!
 

SL vill bygga ut sin verksamhet i Arvidsjaur med vinterövningar. Foto Kent Norberg.
SL vinterövar en vecka per år i Arvidsjaur-


Skriv ut: