Familjeföretag satsar vid Stenträsket

2010-02-22 09:41


Stenträsket.
Stenträsket. 

Syskonparet Sonny och Sara Holmberg kommer genom sitt företag Abborrträsk Natursafari att utveckla fiske och fiskturism vidare vid populära Stenträsket, strax utanför Arvidsjaur. Företaget får genom arrendet möjligheter att utveckla sin verksamhet och satsar bl a på att göra vattnet till Sveriges bästa rödingsjö, positivt både för lokalbefolkning och turister.

 

Företaget startades för tre år sedan och erbjuder gästerna genuina naturupplevelser. Det som de själva upplevt och uppskattat i den fantastiska naturen i området under sin uppväxt, känslan av samhörighet med naturen, vill de nu förmedla till besökarna.  

Sonny Holmberg, Natursafari, till höger. Foto Kent Norberg.
Sonny Holmberg, Natursafari, till höger. 

–Genom samarbetet med Sveaskog och arrendet av Stenträsket kan vi erbjuda fler aktiviteter till ett bredare kund nät med både ortsbor och turister från olika delar av världen, vi får även en annan natur att visa upp och förlänger is fiskesäsongen med 1 månad, säger Sara Holmberg vid Natursafari.

Företaget vänder sig till alla, enskilda som företag i alla årsgrupper som uppskattar upplevelser med genuint innehåll och den fantastiska natur och djurliv som finns i området kring Arvidsjaur. Vandringsturer, snöskoterfärder eller fiske på en frusen sjö kan för många vara exotiska upplevelser. Gästerna kommer framför allt från Tyskland men även från Sverige, Holland och Schweiz. Vägen till Arvidsjaur går ofta via Internet men även marknadsföringskanaler som kontaktnät, mässor och visnings resor bidrar till besöken.

Sara Holmberg.
Natursafari, Sara Holmberg, steker pannkaka och souvas till gäster

–Det är turismföretag som Natursafari, med drivkraft och engagemang, vi vill uppmuntra genom att upplåta mark och vatten till dem. Naturturism med jakt, fiske och andra naturupplevelser får ses som gynnsamt för lokalt företagande, säger Gunilla Andersson, företagsupplåtare på Sveaskog Naturupplevelser AB.

Framtidsplanerna för Natursafari är att göra Stenträsket till Sveriges bästa röding sjö, till en början är det att se över stugorna vid sjön så de passar verksamheten men också göra satsningar på att förbättra ekosystemet i vattnet. Vidare vill företaget göra en satsning på äldre och handikappanpassa delar av verksamheten. Att få gäster året runt ingår också i planerna, just nu är det högsäsong framför allt under vinter och vår.

 

Besök gärna www.inatur.se och www.natursafari.se för mer information.

 

Kontaktpersoner:
Gunilla Andersson, företagsupplåtare Sveaskog Naturupplevelser AB, tfn 08-655 90 97
Sara och Sonny Holmberg, Abborrträsk Natursafari, tfn 070- 573 37 36
 

Fakta Sveaskog:
Sveaskog är Sveriges största skogsägare med 3,3 miljoner hektar produktiv skogsmark och en ledande leverantör av timmer, massaved och biobränsle. Vi arbetar med markaffärer och tillhandahåller jakt och fiske samt mark för lokala entreprenörer inom naturbaserad turism. Genom att arbeta lönsamhetsinriktat med stor miljöhänsyn bidrar Sveaskog till en långsiktigt hållbar utveckling. Företaget omsätter 7 miljarder kronor och har cirka 730 anställda. Läs mer på www.sveaskog.se.

 


Skriv ut: