Ulrika - skolans nya ekonom

2010-08-16 10:53


Ulrika Hallnor. Foto Kent Norberg.Civilekonomen, Ulrika Hallnor, är glad att hon och familjen, för några år sedan, beslutade sig för att flytta tillbaka till Arvidsjaur. Ulrika har erhållit kommunens nya tjänst som ekonom/controller vid skolkontoret. Ulrika kommer närmast från AF Kundtjänst Arvidsjaur.


Ulrika Hallnor flyttade åter till Arvidsjaur efter 14 år i Göteborg, och fick ett "kanonjobb" åt Arvidsjaurs kommun:
-Jag är nyanställd som ekonom/controller på Skolkontoret.Vad innebär din arbetsuppgift?
-Tanken är att jag ska hålla i större ekonomiska utredningar och maximera nyttan av våra skattepengar inom skolväsendet.

Har det saknats med andra ord?
-Det som jag tror har saknats är, någon som haft tid att verkligen grotta ner sig i siffrorna. För i en sådan här stor förvaltning kan det i slutänden ge stor nytta med en sådan funktion.

Vem är Ulrika Hallnor?
-Jag hette Renberg som ogift och har växt upp här. Efter utbildning till civilekonom och 14 år i Göteborg flyttade jag åter till Arvidsjaur med min familj; Lorens och barnen Leopold och Estelle.

Vad jobbade du med Göteborg?
-Jag har haft anställning som ekonom åt kommunalägda nöjesfältet Liseberg. Men även varit biträdande ekonomichef för Hagabadet samt drivit egen friskvårdsanläggning.


Och nu är du åter i kommunal regi, i samma hus som din make; IT-chefen Lorens Hallnor.
Hur känns det?

-Tror inte vi kommer att ha så mycket med varandra att göra. Att vi har samma arbetsgivare ska nog inte stöta på några hinder.

Det är ju några år sedan ni valde att flytta hem till Arvidsjaur igen. Trivs ni eller har ni någon gång ångrat er?
-Nej, jag måste säga att vi trivs jättebra. Att vara borta och sedan vända hemåt har verkligen öppnat våra ögon för vilken fin kommun det här är. Ta bara skolan, trots att vi är en liten kommun är skolorna i ett fantastiskt skick!

Ulrika säger vidare att kompisar i Göteborg ibland frågar hur de kunde lämna en storstad med allt och flytta till en glesbygdskommun..
-Då förklarar jag att glesbygd är mellan orterna här uppe. Däremot är det gångavstånd till all service. Något som underlättar vardagslivet för en barnfamilj. Här finns dessutom otroligt hög service trots jämförelsen med storstaden... 

Du är nu inne på din tredje arbetsvecka, i nya tjänsten som ekonom/controller. Hur känns det så här långt?
-Utmärkt. Jag fick ett bra mottagande och arbetsuppgifterna känns inspirerande. Ett kanonjobb helt enkelt!

Välkommen!
-Tack!

Skriv ut: